actualiteitsforums  

Ga Terug   actualiteitsforums > ACTUALITEITSFORUM > WERELD > Politiek
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Home FORUMS Registreer Arcade Zoeken Posts van vandaag Markeer Forums als Gelezen

Antwoord
 
Onderwerp Opties Zoek in onderwerp Waardeer Onderwerp Weergave Modus
  #1  
Oud 28th November 2016, 10:40
Gert.V*nlooveren Gert.V*nlooveren is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2016
Locatie: Wuustwezel
Posts: 48
Rebellen verliezen controle over noordoosten van Aleppo

De Syrische rebellen hebben de controle verloren over het hele noordoosten van hun bolwerk Aleppo. Dit heeft het in Groot-Brittannië gevestigde en bij de oppositie aanleunende Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten maandag gemeld.

In hun offensief om Aleppo te heroveren hebben de regeringstroepen maandag de wijken Sakhoer, Haydariye en Sjeikh Khodr heroverd. Koerdische strijders maakten zich dan weer meester over de wijk Sjeikh Fares.

Eerder op de dag had de Syrische staatstelevisie omgeroepen dat het regeringsleger na de inname van een door de opstandelingen gecontroleerde belangrijke wijk het oosten van Aleppo in tweeën heeft gedeeld.

Volgens het Observatorium zijn de rebellen sinds zaterdag dertig procent van hun enclave kwijtgespeeld, hun ergste nederlaag sinds zij de stad in 2012 hebben ingenomen.


Bron: http://www.standaard.be/cnt/dmf20161128_02595572


Eigen mening: Ik vind het verwarrend om de ontwikkelingen in Syrië te volgen. De reden daarvoor is de onduidelijkheid over wat de beste oplossing is. Het is duidelijk dat IS duidelijk ongeschikt is. De Islamitische Staat misbruikt een geloof om een volk te onderdrukken en uit te moorden. Voor de rebellen en de regering-Assad gaat die redenering niet op. Assad was de start van een volksopstand. Toch is hij na al die jaren nog steeds aan de macht. Hij wordt ervan verdacht om oorlogsmisdaden te plegen om aan de macht te blijven. De rebellen daarentegen lijken vanuit ons Westers perspectief de beste oplossing. Ze blijken echter geen schijn van kans te maken tegen hun eigen regering. De vraag over wie de macht hoort te hebben in een complex land als Syrië zet een grote druk op andere landen. Landen die zich bemoeien met interne zaken vanwege de schending van de rechten van de mens. In plaats van als buitenlandse macht samen aan één zeil te trekken, zijn ook deze machten verdeeld over wie over Syrië hoort te regeren. Een oplossing lijkt in mijn ogen niet meteen te vinden. Wel denk ik dat wie dan ook aan de macht komt, tolerant moet zijn voor alle godsdiensten. De opstand is immers begonnen door de onderdrukking van een geloof.
Met citaat antwoorden
Antwoord


Onderwerp Opties Zoek in onderwerp
Zoek in onderwerp:

Uitgebreid Zoeken
Weergave Modus Stem op dit onderwerp:
Stem op dit onderwerp::

Posting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op posts
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet jouw posts bewerken

vB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit
Forumsprong



Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 01:09.


Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.