actualiteitsforums  

Ga Terug   actualiteitsforums > ACTUALITEITSFORUM > EUROPA > Politiek
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Home FORUMS Registreer Arcade Zoeken Posts van vandaag Markeer Forums als Gelezen

Antwoord
 
Onderwerp Opties Zoek in onderwerp Waardeer Onderwerp Weergave Modus
  #1  
Oud 20th November 2015, 17:19
pauline.p*cqueur pauline.p*cqueur is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Oct 2015
Locatie: geel
Posts: 70
Staatsveiligheid wacht nog altijd op versterking

Staatsveiligheid wacht nog altijd op versterking

Op 16 januari, vlak na de raid in Verviers, kondigde de regering 12 maatregelen aan. Twee heel concrete, waaronder een versterking van de Staats-veiligheid, zijn nog niet rond.

De rode draad in de analyse van de Belgische veiligheidsdiensten na de aanslagen in Parijs is capaciteitsgebrek. De Staatsveiligheid is vandaag kleiner dan voor het conflict in Syrië (DS 17 november). Alleen een verandering in de organisatie biedt wat meer ademruimte. De dienst persoonsbeveiliging, die instaat voor de bescherming van Vips, wordt grotendeels overgebracht naar de federale politie. Van de ongeveer tachtig bodyguards blijft er een vijftigtal bij de Staatsveiligheid. Begin 2016 zou die operatie rond moeten zijn, verzekert het kabinet van minister Geens (CD&V). Er komen ook meer dan zeventig andere aanwervingen.

Een andere maatregel die nog in de pijplijn zit, is de uitwisseling van gegevens over extremisten van het gerecht naar de administraties.

Wel uitgebreid is de definitie van terrorisme. Daar valt nu ook een verplaatsing naar het buitenland voor terroristische doeleinden onder. Voor dat misdrijf mogen speurders ook telefoons afluisteren. Syriëstrijders (in spe) kunnen sneller hun reispapieren verliezen en na een veroordeling zelfs de Belgische nationaliteit. Maar dat laatste is slechts op een beperkte groep toepasbaar.

Daarnaast kwamen er nieuwe regels voor lokale besturen en *veiligheidsdiensten om Syriëstrijders op te volgen, zouden de financiële stromen sneller worden drooggelegd en kwam er een plan tegen radicalisering in de gevangenis. Nu komt het er vooral op aan al die aankondigingen in de praktijk te brengen. Dat kost meer dan een wet goedkeuren.

bron: Se Standaard, 20 november , http://www.standaard.be/cnt/dmf20151119_01980295

mening: Ik vind het wel goed dat de overheid de mensen probeert te beschermen, maar gaan we er zelf niet een beetje over. Er is natuurlijk niemand die wilt dat zich weer een aanslag voordoet zoals in Parijs, maar ik denk persoonlijk hoe hard we ook beveiligen we dit nooit echt in de hand zullen hebben om zo een aanslag te vermijden. Ik denk dat het belangrijk als mensen dat we gewoon proberen ons leven te leiden zoals we altijd doen. We mogen niet te bang zijn om bepaalde dingen te doen dit is juist wat ze willen. Ik denk dat het als overheid dus ook belangrijk is dat we de mensen gerust moeten stellen hoe moeilijk dit soms ook is.

Laatst aangepast door pauline.p*cqueur : 20th November 2015 om 17:26.
Met citaat antwoorden
Antwoord


Onderwerp Opties Zoek in onderwerp
Zoek in onderwerp:

Uitgebreid Zoeken
Weergave Modus Stem op dit onderwerp:
Stem op dit onderwerp::

Posting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op posts
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet jouw posts bewerken

vB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit
Forumsprong



Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 07:50.


Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.