|
#1
|
|||
|
|||
Hoegaarden
Bierconcern Inbev wil het Hoegaardse witbier voortaan brouwen in het Waalse Jupille. Maar sommigen vinden dat dat niet zomaar kan. Net zoals champagne enkel uit de Franse Champagnestreek kan komen, moet Hoegaarden in Hoegaarden gebrouwen worden, luidt hun redenering. Klopt die? Moeten producenten van streekproducten vrij blijven om hun vestiging naar een andere locatie te kunnen overbrengen?
|
#2
|
|||
|
|||
Hoegaarden
Ik vind persoonlijk dat wij als Belgen, Vlamingen fier moeten zijn op ons patrimonium. Ook ons bier behoort daar onder. Daarom moeten ze hun bieren maar brouwen waar ze vandaan komen.
|
#3
|
||||
|
||||
Wat zijn eigenlijk de redenen voor hun vertrek uit hoegaarden?
__________________
|
#4
|
|||
|
|||
Citaat:
video - Die 'herstructureringen' leveren Inbev in het beste geval een half procentje winst op... Geld is dus weer de reden. Het is treurig hoe er vandaag de dag steeds minder om naam of prestige gaat in het bedrijfsleven. - Volgens werknemers in hoegaarden smaakt het bier trouwens ook anders als het elders gebrouwen is. Dit zou te maken hebben met de lucht en de gisting. |
#5
|
||||
|
||||
Citaat:
Durf dat enigszins te betwijfelen voor Hoegaerden... Geldt wél voor Lambiksoorten! In elk geval: maakten die mannen geen reclame onder de slogan: "World's Local Brewer" (of zoiets)? Mon oeil, ja!
__________________
"Never argue with an idiot, they'll just bring you down to their level and beat you with experience." (c)TB |
#6
|
||||
|
||||
ik vind het een rara beslissing.. een half percent is veel als het over een groot bedrijf gaat, maar idd..
waar zit dan het imago, het dorp verbonden met het bedrijf? Speel zo'n dingen uit als marketeer en je bent vertrokken.. allé, my point of view hé
__________________
|