actualiteitsforums  

Ga Terug   actualiteitsforums > ACTUALITEITSFORUM > WERELD > Wetenschap
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Home FORUMS Registreer Arcade Zoeken Posts van vandaag Markeer Forums als Gelezen

Antwoord
 
Onderwerp Opties Zoek in onderwerp Waardeer Onderwerp Weergave Modus
  #1  
Oud 11th March 2013, 14:09
l*rs.mijnendonckx l*rs.mijnendonckx is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2012
Locatie: Retie
Posts: 87
Superbacteriën resistent tegen antibiotica zijn tikkende tijdbommen

"Superbacteriën resistent tegen antibiotica zijn tikkende tijdbommen"


Superbacteriën waarop antibiotica geen vat meer heeft, zijn even gevaarlijk als terrorisme, zegt professor Sally Davies, medisch expert van de Britse regering. Operaties die vandaag routine zijn geworden, kunnen binnen twintig jaar dodelijk zijn wanneer we infecties niet langer kunnen bestrijden.

Professor Davies denkt dat het probleem "even belangrijk is als de klimaatverandering". Ze raadt haar regering dan ook aan het onderwerp aan te kaarten op de G8-top in Londen van volgende maand. Op termijn zou onze gezondheidszorg in dezelfde situatie vergelijkbaar kunnen zijn met de toestand in de negentiende eeuw.

Als oplossing vraagt Davies onze voorraad antibiotica beter te beschermen en de farmaceutische industrie te steunen om nieuwe medicijnen te ontwikkelen. Natuurlijk beperkt dit probleem zich niet tot het Verenigd Koninkrijk, maar gaat het de hele wereld aan. "Resistentie tegen antibiotica is een catastrofale bedreiging. Als we nu niks doen, zouden we binnen twintig jaar aan een ordinaire infectie kunnen sterven."

Vooral heupoperaties en de vervanging van organen worden dan potentieel levensgevaarlijk, omdat het risico op infecties groter is. Er is dus nood aan nieuwe vormen van antibiotica, maar momenteel zit er niet veel in de pijplijn. Een ander probleem is het feit dat de helft van de antibiotica in het Verenigd Koninkrijk aan vee wordt gegeven.

Bron:
http://www.demorgen.be/dm/nl/992/We...ijdbommen.dhtml

Commentaar: We grijpen voortaan veel te snel naar medicatie. Dit kan als gevolg hebben dat als we teveel antibiotica nemen, de bacteriën hier immuun tegen zullen worden en ons niet meer zal beschermen. We moeten hier de mensen zeker en vast voor sensibiliseren. Dit is al eens gebeurd met behulp van een boodschap van algemeen nut op 'één'. Maar men zou de acties iets realistischer en pakkender mogen maken zodat de mensen zich hier zeker van bewust raken. Zoals deze professor zegt zouden we dus in de toekomst kunnen sterven van een gewone kleine infectie. Ook moeten dokters dus oppassen dat ze niet te snel antibiotica voor schrijven. Neem het dus enkel wanneer het echt nodig is en er geen andere mogelijkheden zijn.
Met citaat antwoorden
  #2  
Oud 12th March 2013, 17:18
Kristof.VanDyck Kristof.VanDyck is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2010
Locatie: Oud-Turnhout
Posts: 109
Het is inderdaad nodig om de maatschappij te sensibiliseren.
Men kan dan wel een boodschap van algemeen nut verspreiden via de media, maar dit heeft absoluut geen zin als er nog altijd dokters zijn die antibiotica enorm snel voorschrijven. Je zou zelfs kunnen zeggen dat je eerst deze dokters moet sensibiliseren.
Deze dokters geven een verkeerde boodschap mee met de patiënten. Vaak zijn deze patiënten zich van geen kwaad bewust.
Met citaat antwoorden
Antwoord


Onderwerp Opties Zoek in onderwerp
Zoek in onderwerp:

Uitgebreid Zoeken
Weergave Modus Stem op dit onderwerp:
Stem op dit onderwerp::

Posting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op posts
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet jouw posts bewerken

vB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit
Forumsprong



Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 04:40.


Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.