actualiteitsforums  

Ga Terug   actualiteitsforums > Thomas More Kempen > Onderwijs
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Home FORUMS Registreer Arcade Zoeken Posts van vandaag Markeer Forums als Gelezen

Antwoord
 
Onderwerp Opties Zoek in onderwerp Waardeer Onderwerp Weergave Modus
  #1  
Oud 10th November 2009, 10:09
Stefan.Scheltjens Stefan.Scheltjens is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2009
Locatie: Bevel
Posts: 69
Ruim 200 Leuvense studenten moeten extra inschrijvingsgeld ophoesten

Ruim 200 Leuvense studenten moeten extra inschrijvingsgeld ophoesten

LEUVEN - Aan de K.U.Leuven moeten 209 studenten van wie het leerkrediet niet meer volstaat om een nieuwe richting aan te vatten, extra inschrijvingsgeld betalen. Die meerkost varieert tussen 25 euro en een verdubbeling van het inschrijvingsgeld van 570 euro.

Het is voor het eerst dat deze maatregel wordt toegepast en de Leuvense universiteit is voorlopig de enige die de meerkost aanrekent, bericht De Morgen.


Leerkrediet

Het systeem van het leerkrediet werd pas bij de start van het vorige academiejaar ingevoerd. Elke student kreeg op dat ogenblik 140 studiepunten. Wie slaagt voor een volledig jaar krijgt er 60 bij, wie faalt ziet zijn krediet dalen. Nadat het eerste masterdiploma binnen is, worden de 140 punten van bij de start opnieuw afgetrokken.

Na één jaar leerkrediet betekent dat dat enkel wie in zijn laatste jaar een foutloos parcours aflegde, 60 punten overhoudt en probleemloos aan een extra opleiding kan beginnen.

Studiepunten

Aan de K.U.Leuven zijn er dit jaar 209 studenten die een tweede richting willen volgen, maar in het laatste jaar van hun eerste opleiding over één of meerdere vakken struikelden en bijgevolg minder dan de noodzakelijke 60 studiepunten hebben. Per gemist studiepunt moeten ze nu bijbetalen. 'Het bedrag dat bijbetaald moet worden, loopt uiteen van 25 euro tot het volledige studiegeld', aldus Ludo Melis, vicerector onderwijs aan de KU Leuven.

'Het leerkrediet is ingewikkeld en niet transparant genoeg', reageert Rebecca Resseler van de Vlaamse Vereniging van Studenten.

(De Standaard 10 november 2009)

Ik vind het terecht dat ze zelf kunnen opdraaien voor hun studiekosten, want als je geen leerkrediet meer over hebt, ...

- heb je ofwel al een paar jaar de toerist uitgehangen in plaats van te studeren (en dan echt wel in extreme mate): omdat de eerste 60 studiepunten die je haalt dubbel tellen, moet je meer dan 140 studiepunten kwijtspelen (dat is meer dan 2 jaar lang nergens voor slagen) voor je een tekort hebt aan leerkrediet.

- ofwel heb je al een master diploma behaald, en heeft de staat dus al bijgedragen voor een goede opleiding en een mooi diploma. Als je daar nog niet mee tevreden bent en nog wat diploma's wil (terwijl je alles hebt wat je nodig hebt om aan de slag te kunnen), kan je het toch zelf wel betalen ook. Bovendien is dat zelfs niet van toepassing op diegenen die een foutloos traject aflegden: voor hen wordt een master na master wél nog gesubsidieerd.
Met citaat antwoorden
Antwoord


Onderwerp Opties Zoek in onderwerp
Zoek in onderwerp:

Uitgebreid Zoeken
Weergave Modus Stem op dit onderwerp:
Stem op dit onderwerp::

Posting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op posts
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet jouw posts bewerken

vB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit
Forumsprong



Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 10:13.


Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.