actualiteitsforums  

Ga Terug   actualiteitsforums > ACTUALITEITSFORUM > MILIEU / GEZONDHEID / MENSENRECHTEN > Voedsel/Voeding
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Home FORUMS Registreer Arcade Zoeken Posts van vandaag Markeer Forums als Gelezen

Antwoord
 
Onderwerp Opties Zoek in onderwerp Waardeer Onderwerp Weergave Modus
  #1  
Oud 11th October 2016, 09:12
Dorien.V*nloo Dorien.V*nloo is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2016
Locatie: Hallaar
Posts: 50
Meetkundige relaties herkennen, onderzoeken, verwoorden en gebruiken.

Meetkundige relaties herkennen, onderzoeken, verwoorden en gebruiken.



Nog een drietal jaar en dan zou de ‘kweekvlees’-burger erkend moeten zijn door de Europese Commissie. ‘Ik ken de inhoud. De burgers hebben geen schadelijke stoffen.’

‘Veilig voor consumenten’ en ‘duidelijk gelabeld om de consument niet te misleiden’. Dat zijn volgens de Europese Commissie (EC) de voorwaarden om de zogeheten novel foods op de markt te brengen.

Dat zijn voedingswaren die voor 15 mei 1997 nog niet op de Europese markt te vinden waren. Op de lijst staan onder meer al chiazaad en stevia.

Laboproductie

Nog een drietal jaar en dan kan ook de hamburger uit ‘kweekvlees’ op die lijst staan. De productie gebeurt in een labo, maar het vlees ontstaat wel uit het weefsel van echte koeien.

‘De belangrijkste volgende stap is de veiligheid aantonen’, zegt professor Mark Post (Universiteit Maastricht) die in 2008 de eerste hamburger uit gekweekte cellen produceerde. ‘Ik ken de inhoud. De burgers hebben geen schadelijke stoffen, maar de EC moet dat onderzoeken. Pas daarna kan de burger worden vrijgegeven voor consumptie.’

De smaak en textuur zaten in 2013 – toen een select publiek mocht proeven – nog niet helemaal goed, maar daar heeft Post een mouw aan gepast. ‘De burger heeft nu extra vetweefsel voor de smaak. Perfect om op de markt te brengen. Een kenner zou niets afwijkends opmerken.’

Schaalvergroting

Over een drie- ŕ viertal jaar zou ook de productie moeten vergroten, zodat de kostprijs nog slechts elf euro bedraagt. Een immens verschil met de 290.000 euro die de allereerste kunstmatige hamburger kostte.


bron: DS http://www.standaard.be/cnt/dmf20161010_02512635
11/10/16

Eigen mening:
Ik denk dat het stilaan ouderwets is om nog te twijfelen dat chemisch voedsel slecht is. Het vlees dat op mijn bord terecht komt is ook bewerkt met chemische producten. Daarom sta ik dus zeker open voor deze hamburger. Het is wel nog te duur vind ik. Ik zou geen hamburger van 11 euro kopen en ik zal niet de enige zijn. Dit kan het project wel de das om doen.
Met citaat antwoorden
Antwoord


Onderwerp Opties Zoek in onderwerp
Zoek in onderwerp:

Uitgebreid Zoeken
Weergave Modus Stem op dit onderwerp:
Stem op dit onderwerp::

Posting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op posts
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet jouw posts bewerken

vB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit
Forumsprong



Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 16:22.


Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.