actualiteitsforums  

Ga Terug   actualiteitsforums > ACTUALITEITSFORUM > MILIEU / GEZONDHEID / MENSENRECHTEN > Gezondheid
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Home FORUMS Registreer Arcade Zoeken Posts van vandaag Markeer Forums als Gelezen

Antwoord
 
Onderwerp Opties Zoek in onderwerp Waardeer Onderwerp Weergave Modus
  #1  
Oud 25th May 2011, 20:30
Hanne.Broeckx Hanne.Broeckx is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2010
Locatie: Kasterlee
Posts: 119
Rood vlees verhoogt risico op kanker

Wie veel rood vlees eet, heeft meer kans om darmkanker te ontwikkelen. Dat blijkt uit een recent onderzoek van het World Research Cancer Fund.

Een studie uit 2007 deed al vermoeden dat rood vlees kankerverwekkend is. De resultaten werden echter niet als doorslaggevend beschouwd. Een nieuw onderzoek veegt alle twijfels van tafel en toont aan dat grote hoeveelheden runds-, varkens- en lamsvlees wel degelijk het risico op de ziekte vergroten.

Veel vezels
Om tot deze conclusie te komen, analyseerden onderzoekers maar liefst 263 wetenschappelijke studies naar darmkanker. Minstens 24 daarvan bewijzen dat grote porties rood vlees schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid. Om diezelfde reden moet ook verwerkt vlees zoveel mogelijk van het menu geschrapt worden.

Experts raden mensen die frequent rood vlees eten aan om hun voedingsgewoonten te veranderen. Ze stellen dat een halve kilo rood vlees per week ruim voldoende is. Daarnaast adviseren ze om voldoende vezels op te nemen om het risico op kanker te beperken.

Barbecueweer
Hazel Nunn, gezondheidsspecialist bij Cancer Research UK, meent dat het huidige barbecueweer verraderlijk is. “Tijdens het barbecueseizoen staan mensen er meestal niet bij stil hoeveel alcohol ze drinken, hoeveel vezels ze opnemen en hoeveel porties rood vlees ze eten. Op zo’n momenten vergroten ze onbewust het risico op darmkanker”, klinkt het.

Bron: De Standaard

Mening:
Ik vind het raar dat het risico op darmkanker verhoogd wordt door het eten van rood vlees. Vroeger lette mensen toch ook niet op hoeveel vlees ze aten? Het is wel zo dat er toen een schaarste was, dat er niet zo veel vlees gegeten werd. Maar toch vind ik het raar want men is daar vroeger ook niet van doodgegaan. Dan denk ik dat we de oorzaak misschien bij de voeding moeten gaan zoeken dat de dieren krijgen. Deze is de afgelopen jaren steeds chemischer geworden. Het lijkt wel dat je tegenwoordig moet uitkijken wat je eet, want je kan van alles kanker krijgen.
Met citaat antwoorden
  #2  
Oud 27th May 2011, 00:57
Jynthe's Avatar
Jynthe Jynthe is offline
Jynthe.Stabel
 
Geregistreerd op: Sep 2010
Locatie: Arendonk
Posts: 66
Zoals mijn voorganger al zei, heeft men tegenwoordig bij alles wel iets waarvan je kanker ZOU KUNNEN krijgen. Het is niet het eten van rood vlees op zich, maar het is puur de hoeveelheid die je hiervan consumeert, zoals het bij alles is. Van niets is teveel eten goed, en in alles vindt men hier en daar wel een kankerverwekkend stofje.
De levensstijl doet veel met het al dan niet ontwikkelen van een kanker, en daarom is de regel, verbruik alles met mate, ook rood vlees.
Met citaat antwoorden
  #3  
Oud 28th May 2011, 12:16
wim leenaerts's Avatar
wim leenaerts wim leenaerts is offline
Prime Integrator
 
Geregistreerd op: Nov 2004
Locatie: Beerse city
Posts: 1,633
Citaat:
Maar toch vind ik het raar want men is daar vroeger ook niet van doodgegaan.

Waar haal je die informatie?! Het zou me verbazen als men vroeger niet stierf aan kanker, probleem is alleen dat men toen niet zo'n statistieken bij hield en vaak niet eens wisten dat men kanker had. Mensen stierven gewoon. Punt. Waar ze aan stierven was toen niet zo'n groot punt als nu. De medische wetenschap stond toen ook nog niet ver genoeg om dat allemaal te onderzoeken.
En dat rood vlees niet zo gezond is en je beter voor wit vlees zoals gevolgte gaat weet men al jaren.

Trouwens, het is ook helemaal niet zo vreemd dat wij niet echt goed tegen vlees tegen kunnen. Wij zijn alleseters en geen vleeseters. Meer zelfs, ons lichaam leunt meer aan bij de planteneters dan bij vleeseters als je kijkt naar ons gebit en ons darmstelsel.
Logisch ook, want miljoenen jaren geleden - toen ons lichaam is geëvolueerd tot wat het nu is - was vlees helemaal niet zo voorhanden als dat het nu is. We moesten toen met zeer primitieve middelen in ruwe en barre omstandigheden op jacht. Jagers die terugkwamen met vlees was zeker geen dagelijkse gebeurtenis, getuige ook de vele rotstekeningen die meestal jachttaferelen uitbeelden om een goede jacht af te dwingen. Groenten, noten en fruit daarentegen werden wel dagelijks gegeten. Ons lichaam is dus geëvolueerd in een periode met een relatief lage vleesinname.

Citaat:
Zoals mijn voorganger al zei, heeft men tegenwoordig bij alles wel iets waarvan je kanker ZOU KUNNEN krijgen

Hoe vaak deze uitspraak te lezen is op dit forum is op één hand niet meer te tellen... Bekijk onderstaande link even: http://www.ergogenics.org/amerika/roodvlees.html
__________________
"De jeugd van tegenwoordig houdt alleen maar van luxe, heeft slechte manieren en veracht de autoriteit.
Zij heeft geen respect voor oudere mensen. De jeugd verpraat de tijd terwijl er gewerkt moet worden, schrokt bij de maaltijden het voedsel naar binnen, legt de benen over elkaar en tiranniseert de ouders..."
- Socrates, 2400 jaar geleden... -
Met citaat antwoorden
Antwoord


Onderwerp Opties Zoek in onderwerp
Zoek in onderwerp:

Uitgebreid Zoeken
Weergave Modus Stem op dit onderwerp:
Stem op dit onderwerp::

Posting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op posts
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet jouw posts bewerken

vB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit
Forumsprong



Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 19:44.


Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.