actualiteitsforums  

Ga Terug   actualiteitsforums > ACTUALITEITSFORUM > BELGIË > Sociaal-economisch
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Home FORUMS Registreer Arcade Zoeken Posts van vandaag Markeer Forums als Gelezen

Antwoord
 
Onderwerp Opties Zoek in onderwerp Waardeer Onderwerp Weergave Modus
  #1  
Oud 7th November 2010, 16:18
sarah.renders sarah.renders is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2010
Locatie: Vlimmeren
Posts: 108
Milquet overlegt maandag met Brink's

BRUSSEL - Minister van Werk Joëlle Milquet (CDH) gaat maandag overleggen met de directie van geldkoerier Brink's. Bij het bedrijf wordt nu al 11 dagen gestaakt. Enkele bankautomaten zitten zonder geld en sommige warenhuizen hebben geen voorraad kleingeld meer.

Milquet wil 'een oplossing die budgetair houdbaar is en aanvaardbaar voor de arbeiders'.

De chauffeurs protesteren omdat ze van het bedienden- naar het arbeidersstatuut moeten overstappen. Door de staking kwamen de banken al in de problemen, onder meer bij de geldautomaten. Nu beginnen ook de winkels de staking te voelen.

Zo zitten steeds meer winkels zonder wisselgeld, weet Fedis, de federatie van de distributiesector. Dat geld wordt normaal gezien door Brink's geleverd. Het gaat dan vooral om munten, kleine briefjes zoals die van 5 of 10 euro worden door een andere firma geleverd.

Naast het gebrek aan wisselgeld kan de staking van Brink's ook tot een ander probleem leiden voor de winkels. Brink's brengt niet alleen wisselgeld naar de winkels, maar haalt ook geld op bij hen. Volgens Fedis is er daar echter nog geen groot probleem. Voorlopig stapelt het geld zich nog niet op in de winkels, maar als de staking nog langer gaat duren, kan dat wel het geval zijn.

Minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open VLD) heeft daarom aan de politie gevraagd om grote handelszaken en bankkantoren te bewaken. Ze gaf de Nationale Bank ook de opdracht om zelf voor het transport van het geld te zorgen, begeleid door de federale politie. Turtelboom kreeg het verwijt dat ze de staking wilde breken maar ze zegt dat de veiligheid boven alles gaat. Bovendien wordt het geld in bewaring gehouden en niet op een rekening gestort waar het intrest zou opbrengen.

Bron: http://www.standaard.be/artikel/det...DMF20101107_028

Eigen mening
Wanneer de status van de personeelsleden van Brink verandert van bediende naar arbeider en zij hiervoor niet genoeg tegenprestaties krijgen, is het hun volste recht om een staking op gang te trekken. Wanneer een belangrijke sector staakt, denk hierbij maar aan het openbaar vervoer, de post,... en nu dus ook het geldtransport, zien we dat de gevolgen die een staking met zich meebrengt vaak voor de gewone mens groot zijn. Eigenlijk zou er een 'noodplan' uitgeschreven moeten worden om problemen bij een staking grotendeels op te vangen, maar of dat haalbaar is, is nog maar de vraag.
Bij deze staking vind ik het vervelend voor de winkeluitbaters dat er nog maar weinig munten voor handen zijn. Waar ik me meer zorgen over maak is het feit dat grotere sommen geld in de winkels zullen achterblijven, waardoor er een bepaald gevoel van onveiligheid zal heersen.
Met citaat antwoorden
Antwoord


Onderwerp Opties Zoek in onderwerp
Zoek in onderwerp:

Uitgebreid Zoeken
Weergave Modus Stem op dit onderwerp:
Stem op dit onderwerp::

Posting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op posts
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet jouw posts bewerken

vB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit
Forumsprong



Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 23:21.


Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.