actualiteitsforums  

Ga Terug   actualiteitsforums > ACTUALITEITSFORUM > EUROPA > Sociaal-economisch
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Home FORUMS Registreer Arcade Zoeken Posts van vandaag Markeer Forums als Gelezen

Antwoord
 
Onderwerp Opties Zoek in onderwerp Waardeer Onderwerp Weergave Modus
  #1  
Oud 10th August 2015, 13:21
Lore.P*eters Lore.P*eters is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Oct 2014
Locatie: Geel
Posts: 138
‘Grexit is meest waarschijnlijke scenario op lange termijn’

De onderhandelaars over een nieuw steunpakket voor Griekenland zitten in de laatste rechte lijn naar een akkoord. Ten laatste dinsdag zou een akkoord bereikt moeten worden. Timo Soini, de Finse minister van Buitenlandse Zaken, stelde zich zondag negatief op over de kwestie: ‘Natuurlijk is het mogelijk dat we niet deelnemen aan het derde steunpakket.’





De gesprekken tussen Griekenland en zijn schuldeisers zitten volgens een Griekse ambtenaar in een ‘afrondende fase’. De onderhandelaars willen ten laatste dinsdag een akkoord, want daarna moet het parlement nog stemmen.

Eerder raakte al bekend dat de verschillende partijen ten laatste op 18 augustus tot een akkoord willen komen zodat Griekenland op tijd zijn afbetaling bij de Europese Centrale Bank kan doen.

De Finse Minister van Buitenlandse Zaken liet zich negatief uit over een derde steunpakket: ‘Ook een derde steunpakket zal niet werken, het zal de problemen in de eurozone enkel vooruitschuiven.’ Het land neemt daarmee opnieuw een harde positie in: ‘Ons geduld is op. Onze regering heeft een streng beleid op dit vlak. We zullen geen toegevingen op de Griekse schulden accepteren.’

Bron: De Standaard, 10/08/2015 http://www.standaard.be/cnt/dmf20150810_01811694

Mening: Ik had de onderhandelingen al lang stilgelegd. Hoe lang kan het duren voor men tot een fatsoenlijk akkoord kan komen? Europa heeft Griekenland al miljoenen euro's gegeven en ze raken er maar niet bovenop. Het komt misschien hard over, maar ik zou Griekenland uit de Eurozone gooien. Andere Europese landen geven altijd maar meer geld aan Griekenland, maar als één van die landen ooit uit de schulden moet geholpen worden, zal Griekenland er ook niet zijn. Ze zijn al zo lang aan het onderhandelen over een akkoord, maar Tsipras komt altijd weer terug zonder akkoord. Mijn geduld zou al snel op zijn geweest. We blijven Griekenland helpen, maar we zullen nooit een euro terug zien van hen.
Met citaat antwoorden
  #2  
Oud 10th August 2015, 15:34
H*ndrik.Peeters H*ndrik.Peeters is offline
HP
 
Geregistreerd op: Sep 2012
Locatie: Hoogstraten
Posts: 180
Staatsgeld creëren kan je op twee wijze realiseren. Enerzijds heb je het economisch beleid van het land, anderzijds kapitaalinjecties van eigen bodem of van de Europese zone. Een economisch beleid kan niet gerealiseerd worden als deze kapitaalinjecties worden gebruikt om schulden af te lossen. Hierbij verbinden we Griekenland aan voorwaarden die moordend zijn voor hun economisch beleid en dus decimeren we de Griekse economie volledig.

Stel: de schuldeisers van onze staat eisen met directe ingang al de schuld op. België is dan officieel failliet, gelukkig hebben we de Euro zone waar we geld kunnen vragen om te gebruiken. Hier worden dan wel direct eisen gesteld om de economie te "beschermen", dit in de vorm van besparingen op het overheidsapparaat. Dit apparaat zorgt voor een deel van de werkgelegenheid in België. Hierdoor gaan er dus een serieus aantal jobs verloren. Dit heeft dan als direct gevolg dat er minder inkomsten van belastingen naar de staat gaan. Europa eist nog meer besparingen. We gaan met de kaasrasp over bepaalde zaken. Besparingen onderwijs, afschaffing van de woonbonus, afschaffing gezondheidszorg enzovoort.

Leerkracht moeten meer werken voor minder loon terwijl het afschaffing van de woonbonus ervoor zorgt dat de bouwsector gedecimeerd wordt. Als laatste heb je de factor van beweging van geld.

Dus om het verhaal kort te maken: De Belgische economie gaat met grote stappen achteruit omdat ze te hard zou moeten besparen.

In het verhaal van Griekenland zit er nog een gevoelig kantje aan:
Elke beweging dat geld maakt, zorgt ervoor dat de staat er geld op verdient. U gaat een brood kopen, u betaalt een procent belasting dat naar de staat gaat. Indien er bijvoorbeeld maar een maximum toegelaten bedrag kan afgenomen worden bij een bank, heeft dit serieuze gevolgen voor de economie. Een Griekse inwoner kan maximum 150 euro per week afhalen op zijn/haar rekening. Dus wederom verliest het economisch beleid.
__________________
Power is not a means; it is an end. One does not establish a dictatorship in order to safeguard a revolution; one makes the revolution in order to establish the dictatorship.
Met citaat antwoorden
Antwoord


Onderwerp Opties Zoek in onderwerp
Zoek in onderwerp:

Uitgebreid Zoeken
Weergave Modus Stem op dit onderwerp:
Stem op dit onderwerp::

Posting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op posts
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet jouw posts bewerken

vB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit
Forumsprong



Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 02:02.


Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.