actualiteitsforums  

Ga Terug   actualiteitsforums > ACTUALITEITSFORUM > WERELD > Politiek
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Home FORUMS Registreer Arcade Zoeken Posts van vandaag Markeer Forums als Gelezen

Antwoord
 
Onderwerp Opties Zoek in onderwerp Waardeer Onderwerp Weergave Modus
  #1  
Oud 20th March 2010, 20:31
Sharon van Ballaer
Gast
 
Posts: n/a
Obama heeft nog geen meerderheid voor zijn ziekteverzekering

Obama heeft nog geen meerderheid voor zijn ziekteverzekering

zaterdag 20 maart 2010, 09u27Bron: belga Auteur: svh Aanraden 5 Delen Bewaar Corrigeer E-mail Print


WASHINGTON - Hoewel leiders van de Democratische Partij nog eens vier Democratische leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben overgehaald om te stemmen voor de ingrijpende hervorming van de Amerikaanse ziekteverzekering, zijn er nog altijd zes stemmen nodig voor een meerderheid.
Die kunnen komen van een groep Congresleden die vrezen dat de wet de deur open zet voor het federaal subsidiëren van abortussen, zo heeft de krant Washington Post zaterdag gemeld.

Meer dan 200 Afgevaardigden hebben gezegd dat zij zondag tegen het wetsontwerp zullen stemmen dat is overgekomen uit de Senaat. De Democraten hebben dus weinig marge om aan de 216 vereiste stemmen te raken.

Volgens de Post zouden er 179 Democraten voor stemmen, terwijl er 178 Republikeinse en 29 Democratische neen-stemmmen zijn. In het Democratische kamp zouden er 45 verkozenen zijn die nog onbeslist zijn.

Volgens de Washington Post en ABC News denkt de Democratische partijleiding dat zij nog maar zes stemmen te kort komt, maar dat die er zullen komen.

Terwijl president Barack Obama in het openbaar nog eens vurig de hervorming heeft verdedigd en zaterdag de Democratische Afgevaardigden in het Witte Huis ontvangt, worden de onbeslisten 'bewerkt'. In het oog springt een reeks afgevaardigen, vooral uit de Midwest en katholieken, die niet willen dat de wet zal leiden tot het federaal subsidiëren van abortussen. Mogelijk komt er een compromis uit de bus in de vorm van een aparte stemming over krachtigere abortusregels, weet de krant. Volgens ABC zou de Republikein Allen Boyd voor stemmen.

Mijn mening:

Amerika is een land met zeer veel tegenstellingen. Langs de ene kant hebben we de' oh zo grote bekommernis om de jeugd', de zogezegde zorg voor de armen en het respect voor de vrouw. Langs de andere kant kan men geen meerderheid behalen voor een hervorming van de wet rond de amerikaanse ziekteverzekering en de schrik dat de wet zal leiden tot het federaal subsidiëren van abostussen. Kan de contradictie nog groter zijn? Amerika is zeer vooruitstrevend wanneer het aankomt op 'oorlogje spelen', maar wanneer het gaat om het welzijn van hun eigen bevolking laten ze zich tegenhouden door zoiets banaal als de mogelijke subsidiëring van abortussen. Ik hoop oprecht dat Obama er in slaagt om het tij te keren.
Met citaat antwoorden
  #2  
Oud 22nd March 2010, 20:49
Jonathan Smets's Avatar
Jonathan Smets Jonathan Smets is offline
Jonathan Smets
 
Geregistreerd op: Sep 2008
Locatie: Noorderwijk
Posts: 139
Stuur een bericht via MSN naar Jonathan Smets
Jawel, het is gelukt! Nu maar hopen dat de bevolking de democraten niet gaan afrekenen binnen enkele maanden, als het huis van afgevaardigden moet worden herverkozen. Het is zonder twijfel een goede zaak voor de armere Amerikaan, die nu ook eindelijk een betaalbare ziekteverzekering kan aangaan.

Hieronder een aansluitend artikel uit de standaard van vandaag. ( Via internet.)

Historische zege voor Barack Obama
Plannen gezondheidszorg goedgekeurd
Een akkoord over abortus verzekerde de Amerikaanse president Barack Obama uiteindelijk van voldoende stemmen voor zijn hervorming van de ziektekostenverzekering. Het plan kreeg 219 ja-stemmen, 212 afgevaardigden - waaronder alle Republikeinen - stemden tegen.

De stemming is niet minder dan historisch te noemen, want in geval van een afwijzing zou het nog decennia geduurd hebben voor een nieuwe kans zich aandiende. Door de hervorming hebben miljoenen Amerikanen uitzicht op een betaalbare ziekteverzekering en een betere gezondheidszorg.

Een politieke thriller was het. Pas vlak voor het begin van de zitting in het Huis van Afgevaardigden hadden de Democraten voldoende stemmen om president Barack Obama's historische hervorming van de ziektekostenverzekering door te drukken.

Om 18uur onze tijd ging Bart Stupak overstag. Tot dan had de Democraat uit Michigan onderhandeld met het Witte Huis. In ruil voor een executive order, een verklaring van de president dat subsidies van de overheid in geen geval mogen worden gebruikt om een verzekeringspolis af te sluiten die zwangerschapsafbreking dekt, beloofde hij ‘ja' te stemmen. Een zevental collega's volgde zijn voorbeeld.

Daarmee was de kaap van de 216 stemmen gerond en de vervulling van Obama's voornaamste verkiezingsbelofte binnen bereik. Kort nadien kondigde de president aan dat hij 's avonds zijn landgenoten zou toespreken.

Obama belde gisteren nog verscheidene twijfelaars op. Zaterdag was hij persoonlijk naar het Capitool gegaan om zijn partijgenoten nog een laatste keer op te roepen om ‘geschiedenis te schrijven'.

Obama gooide zich pas laat in de strijd – wellicht is daardoor kostbare tijd verloren gegaan – maar de voorbije weken was de oude passionele, charismatische Obama helemaal terug.

Het verzet tegen de hervorming was bijzonder heftig, niet alleen van de Republikeinen die allemaal aankondigden tegen de wet te zullen stemmen, ook van de verzekeraars en van miljoenen Amerikanen. De tegenstanders, verenigd in de Tea Party, waren ook gisteren massaal aanwezig bij het Congresgebouw. Ze riepen slogans tegen de president en zijn medestanders. Daarbij vielen ook racistische en homofobe beledigingen.

Begin dit jaar zag het ernaar uit dat Obama zijn voornaamste verkiezingsbelofte niet zou kunnen waarmaken. Midden februari kwam evenwel een onverwachte meevaller voor Obama toen de verzekeringsmaatschappij Anthem Blue Cross aankondigde dat het de premies met 25 tot 39 procent optrok. Deze week volgde een nieuwe opsteker toen het rekenhof van het parlement zei dat de hervorming het begrotingstekort zou beperken in plaats van verder aandikken.

Enkele dagen geleden zegden nog meer dan twintig Democraten ‘neen' te zullen stemmen. Progressieve Democraten die vonden dat de wet niet ver genoeg ging, steunden ze tenslotte toch uit vrees voor de gevolgen van de Democratische verdeeldheid. ‘We moeten oppassen dat we het potentieel van Obama's presidentschap niet vernietigen', zei de linkse Dennis Kucinich vorige week, na een vlucht met het presidentiële vliegtuig.

Progressieve Democraten dromen immers nog van andere hervormingen die Obama beloofde, zoals die van de immigratiewetten waarvoor gisteren trouwens in Washington werd betoogd. De Republikeinen geven hun verzet niet op. Volgende week willen ze in de Senaat de stemming over de met het Huis afgesproken wijzigingen doen ontsporen.
Met citaat antwoorden
  #3  
Oud 23rd March 2010, 00:43
Lennart Lennart is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2007
Locatie: Heist-op-den-Berg
Posts: 93
Eindelijk is het Obama gelukt.
De sociale zekerheid wordt in de VS grondig hervormd. Dat was nodig: het duurste systeem ter wereld leverde een ondermaatse gezondheidszorg af. De kosten van de gezondheidszorg in de Verenigde Staten zijn hoog, maar de effectiviteit en efficiëntie liggen ver beneden het gemiddelde van de ontwikkelde landen. Om de gezondheidszorg in de VS beheersbaar te houden en de volksgezondheid te verbeteren was er dringend een hervorming nodig van het zorgsysteem, dat gericht moet worden op het voorkomen van ziekte, het voor iedereen toegankelijk worden en een verbeterde efficiëntie.
Eigenlijk is het bijna niet voor te stellen, dat één van de grootste, vooraanstaande landen, nog zo’n labiele gezondheidszorg heeft. Uit verschillende gegevens blijkt dat 45 miljoen Amerikanen niet verzekerd zijn tegen ziektekosten, vooral omdat ze zich dat niet kunnen veroorloven en nog eens 16 miljoen mensen onderverzekerd zijn.
Ik kan mij dit helemaal niet voorstellen. Dat dit voorstel zoveel tegenreacties uitlokte kunnen wij ons niet voorstellen.
Het heeft veel moeite gekost heeft om deze plannen goed te keuren, maar het is uiteindelijk gelukt om het tij in de VS te keren...
Met citaat antwoorden
  #4  
Oud 30th March 2010, 19:49
Britt Janssens Britt Janssens is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Oct 2008
Locatie: Noorderwijk
Posts: 67
Gezondheidswet moet opnieuw gestemd

De wet over de hervorming in de Amerikaanse ziekteverzekering zal terug naar het Huis van Afgevaardigden moeten voor een nieuwe stemming over een reeks amendementen door een onregelmatigheid in de procedure. Dat heeft een woordvoerder van de Democraten in de Amerikaanse Senaat gezegd.

"Twee kleine bepalingen gevonden"
De Republikeinen hebben volgens Jim Manley, woordvoerder van Harry Reid, de leider van de meerderheid in de Senaat, "twee relatief kleine bepalingen gevonden die onvolkomenheden van de procedure in de Senaat aantonen". "We zullen de tekst moeten terugsturen naar het Huis van Afgevaardigden", aldus Manley.

In de Senaat begonnen gisteren, nadat president Obama de wet ondertekende, de debatten over een pakket amendementen, gevraagd door het Huis van Afgevaardigden. De goedkeuring van het pakket moest het wetgevende proces afsluiten.

Studentenleningen
"Ik ben ervan overtuigd dat de Afgevaardigden de onregelmatigheden zullen oplossen en de wet zullen bekrachtigen", liet Manley weten. De Democraten van het Huis zouden in de mandementen een hervorming van de studentenleningen opgenomen hebben om het hoger onderwijs, dat heel duur is in de VS, efficiënter te financieren.

De Senaat en de Afgevaardigden nemen regelmatig verschillende versies van eenzelfde wet aan voordat ze opnieuw een gezamenlijke tekst stemmen. Bij de wet over de ziekteverzekering is er geen gezamenlijke tekst. Zondag werd de tekst van de Senaat met 219 stemmen voor en 212 stemmen tegen wel gestemd in het Huis van Afgevaardigden.

De Senatoren onderzoeken dus nu de amendementen en de Republikeinen gingen op zoek naar amendementen om de Afgevaardigden te verplichten opnieuw te stemmen. (belga/mvdb)

bron: www.hln.be, 25/03/2010

Net als vele anderen in de westerse wereld, kraaide ik victorie bij het bericht dat men eindelijk de ziekteverzekering goedgekeurd had in de Verenigde Staten. Het is verschrikkelijk om daar te wonen als je niet genoeg geld hebt om naar de dokter te gaan of eventueel een levensreddende operatie te ondergaan. Door deze wet zou daar eindelijke verandering in kunnen komen. Ik snapte daarom ook niet waarom sommige mensen hier zo extreem tegen zijn. Ik hoorde iemand zelfs zeggen 'Freedom died a little bit today in America'. Een uitspraak die ik niet snap. Is de vrijheid in Amerika weg omdat iedereen eindelijk recht heeft op verzorging wanneer men dit nodig heeft?
Daarom ben ik dus een beetje bang als de wet opnieuw gestemd moet worden. Vele mensen die voor gestemd hebben, werden namelijk al bedreigd. Sommigen werden zelfs met de dood bedreigd. Daarom zouden sommigen misschien op hun mening willen terugkomen, en toch anders stemmen.
Laten we hopen dat dit niet zal gebeuren, en dat er eindelijk een ziekteverzekering is in de Verenigde Staten.
Met citaat antwoorden
Antwoord


Onderwerp Opties Zoek in onderwerp
Zoek in onderwerp:

Uitgebreid Zoeken
Weergave Modus Stem op dit onderwerp:
Stem op dit onderwerp::

Posting Regels
Je mag niet nieuwe onderwerpen maken
Je mag niet reageren op posts
Je mag niet bijlagen posten
Je mag niet jouw posts bewerken

vB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit
Forumsprong



Alle tijden zijn GMT +2. De tijd is nu 18:16.


Powered by: vBulletin Version 3.0.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.