Twee weken voor de start van de klimaatconferentie in Parijs lanceert milieuorganisatie WWF een opvallende videoclip. Op de tonen van het lied "Wij doen mee" schreeuwen 1.000 kinderen hun verontwaardiging uit. Ze klagen op die manier aan dat België momenteel nog steeds geen eigen klimaatplan heeft.
Exact twee weken voor de start van de mondiale klimaattop in Parijs kan WWF er niet bij dat België nog steeds geen eigen klimaatplan heeft. “U tatert, u tatert, u tatert in het rond, u maakt beloftes die u toch niet nakomt…”, zo klinkt de boodschap aan de politieke leiders van dit land.
Honderden klassen gingen in op de oproep van WWF om beelden op te sturen bij het protestlied "Wij doen mee". Dat nummer werd ingezongen door een resem Vlaamse artiesten zoals Bart Peeters, Lady Linn, Kommil Foo, Dimitri Leue, Pieter Embrechts, Isolde Lasoen, Hannelore Bedert, Sien Wynants, Arne Vanhaecke en Slongs Dievanongs.
Ruim 250 scholen stuurden een filmpje in. "Wij doen mee" heeft ook een Franstalige tegenhanger "Tous ensemble", waarin eveneens duizenden schoolkinderen hun stem laten horen. Beide videoclips maken duidelijk dat klimaatverandering niet stopt aan een taalgrens of bevoegdheid.
Videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=rnTzqWGT3TE
Bron: vr 20/11/2015 - 19:47 -
http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/1.2501623
Mening: Ik doe ook mee! We moeten zo snel mogelijk een oplossing vinden voor de opwarming van de aarde. Kinderen geven ook om het milieu. Dat tonen ze aan de hand van het protestlied samen met WWF. Op deze manier willen ze België aanklagen omdat er momenteel nog steeds geen eigen klimaatplan is en wil men hen ook duidelijk maken dat de klimaatverandering niet stopt aan een taalgrens of bevoegdheid. Mens en milieu worden steeds meer het slachtoffer van de temperatuurstijging. Daarom moeten we alles op alles zetten om de opwarming van de aarde onder de 2°c te houden. Dit is niet alleen de taak van de politici want wij kunnen er ook iets aan doen zoals kiezen voor producten van lokale landbouw, op groene stroom overschakelen, wat vaker de fiets of het openbaar vervoer nemen.