Enkele post bekijken
  #1  
Oud 11th November 2015, 12:52
Ben C*auwels Ben C*auwels is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Oct 2015
Locatie: Nijlen
Posts: 43
Aung San Suu Kyi wil in dialoog gaan met legerleider en president

Aung San Suu Kyi wil in dialoog gaan met legerleider en president

De Myanmarese oppositieleidster Aung San Suu Kyi wil praten met de legerleider Min Aung Hlaing, president Thein Sein en Shwe Mann, de voorzitter van het Myanmarese parlement. Ze stuurde hen daarvoor een brief, zo maakten partijverantwoordelijken bekend.
Volgens gedeeltelijke resultaten van de verkiezingen van zondag boekte de partij van Aung San Suu Kyi, de Nationale Liga voor Democratie (NLD), een historische overwinning.

Verzoening

"De burgers hebben hun wens kenbaar gemaakt tijdens de verkiezingen", schrijft ze in de brief. "Ik zou jullie willen uitnodigen volgende week over verzoening te praten, op een moment dat jullie uitkomt."

De vreedzame implementatie van de wil van het volk is heel belangrijk voor de waardigheid van het land, aldus nog de oppositieleidster.

Shwe Mann zei al op Facebook dat hij haar verzoek aanvaardde en niet alleen over de "kwesties vermeld in de brief, maar ook over andere" wil praten. President Thein Sein zal een ontmoeting organiseren met de leiders van het land, zodra de electorale procedures volledig zijn afgerond, zo kondigde minister van Informatie Ye Htut aan.

Het waren de eerste vrije verkiezingen in 25 jaar in het Zuidoost-Aziatische land. Na de bekendmaking van de eerste resultaten gaf de leider van de USDP, de regerende partij in Myanmar toe de verkiezingen te hebben verloren. (Belga/NS)

Bron: http://www.knack.be/nieuws/wereld/a...mal-624687.html 11/11/'15

Mening: Ik vind het goed dat er schot in de zaak komt in Myanmar. Het land is lang een dictatuur geweest, tot 2011. Toen was Aung San Suu Kyi vastberaden om de regering te leiden, dit kon ze niet worden 'volgens de grondwet) omdat haar twee zonen een Brits paspoort hebben. De verandering van de dictatoriale naar een democratische samenleving was in 2011 al groot. Maar ook nu liep de verkiezing niet helemaal eerlijk, zo is er namelijk een deel van de bevolking die niet mag stemmen (aantal kan oplopen tot honderdduizenden mensen). Nu wil de oppositieleidster (Aung San Suu Kyi) praten met de legerleider, president en de voorzitter van het parlement. De verkiezingen van twee dagen geleden zijn bijna rond en er blijkt nu al een duidelijke winnaar, de NLD. Ik vind dat Aung goed handelt, ze vraagt om verzoening alvorens haar partij de nieuwe regering zal volgen. Hiermee wil ze naar het volk luisteren en tegelijk rellen voorkomen. Ze haalde in 1991 Nobelprijs voor de Vrede dus ik denk dat er weinig problemen zullen volgen met haar aan de top.
Met citaat antwoorden