Enkele post bekijken
  #2  
Oud 9th November 2015, 13:06
e*ize.vandenbrande e*ize.vandenbrande is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2013
Locatie: Pulderbos
Posts: 91
Belg eet minder zout

Zout is een belangrijk ingrediënt tijdens het koken. Zoals in het artikel wordt vermeld is het niet eenvoudig om te verminderen, doordat het zowel goed is voor de smaak als voor de bewaring. We zijn op de goede weg, maar het kan nog altijd beter. Daarom denk ik dat een nieuwe bewustwordingscampagne zeker geen kwaad kan. Daarnaast kan men vanuit de federale regering ook regels opleggen voor de fabrikanten van kant- en klare maaltijden. Daarnaast kan men mensen ook tips geven om lekker te koken met minder zout. Ik denk dat heel wat mensen zout gebruiken uit gewoonte. Men staat niet stil bij de gevolgen voor onze gezondheid. Mijn grootouders werden geconfronteerd met gezondheidsproblemen en hebben sindsdien hun zoutverbruik heel wat verminderd. Zij doen veel minder zout in hun brood dan wij, het verschil in smaak is enorm. Het is niet eenvoudig om ineens naar een eetgewoonte over te schakelen met veel minder zout. Daarom zouden we vanaf nu al systematisch minder zout moeten eten, om problemen te voorkomen.
Met citaat antwoorden