1st November 2015, 16:02
|
Registered User
|
|
Geregistreerd op: Sep 2013
Locatie: Leo'burg
Posts: 89
|
|
Volgens mij ligt het probleem elders. Regeringen zijn er zich van bewust dat er een grote vleesconsumptie is (en dat deze wellicht zal toenemen), maar doen er weinig tot niks aan. Mijns inziens ligt het probleem bij de verschillende regelgevingen in verband met vlees. Vlees mag niet opgespoten worden, vlees wordt streng gecontroleerd, vlees mag niet langer in het productieproces aanwezig zijn dan vooropgestelde termijn en ga zo maar door. Dit komt het aanbod aan vlees zeker niet ten goede. Het merendeel van het vlees wordt gewoon "niet goed genoeg" bevonden om te laten consumeren, en dit is spijtig. Andere culturen gaan hier beter mee om. Neem nu het halal-vlees. Bij de Turk kan je zuiver, lekker vlees gaan kopen. Bijvoorbeeld de nek van een koe. Prima, lekker vlees dat door Belgen niet gegeten wordt omdat het van de nek komt, terwijl het gewoon rosbief is. Het zijn de gewoonten en voorkeuren van de Belg die moeten worden aangepakt, niet het verhogen van prijzen of het invoeren van taksen. Als men hiermee begint, dan zal het weggooien van vlees wel minderen en zal er meer vlees (en een gelijkaardige consumptie) zijn.
|