Enkele post bekijken
  #2  
Oud 27th October 2015, 20:29
IlonaC*abbe IlonaC*abbe is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2014
Locatie: Tremelo
Posts: 122
“Waarom zouden we geen roodvleestaks invoeren?”

Rood vlees heeft wel degelijk een effect op onze gezondheid. Rood vlees bevat de ijzerrijke stof 'heem'. Deze kan de wand van de dikke darm aantasten. Door de verzadigde vetten in rood vlees kan je cholesterolgehalte verhogen. Natuurlijk is hier alleen sprake van als je overmatig rood vlees consumeert. Men zou dus eerder campagnes moeten maken om de consumptie van vlees te verlagen. Dit niet alleen voor onze gezondheid, maar ook voor ons milieu. Er wordt nergens vermeld dat vleesproductie een grote impact heeft op ons leefmilieu. Om vlees te produceren, is er veel oppervlakte nodig. Om die te creëren, doet men aan grootschalige ontbossing. Vleesproductie zorgt ook voor de opwarming van de aarde door methaangas dat koeien uitstoten door de vertering van gras. Dit gas is 25 tot 100 keer sterker als C02. Daarbovenop is er voor de productie van vlees zeer veel water nodig en is er nog eens sprake van watervervuiling. Ik vind het dan ook zeer eigenaardig dat over deze gevolgen niet wordt gepraat. Is het uit schrik dat mensen echt bewust zullen worden en zo de vleesindustrie instort? Ik vind dus vooral dat de overheid, maar ook scholen, supermarkten, broodjeszaken,... campagnes moeten voeren om de mensen bewuster vlees te laten consumeren door bijvoorbeeld een vegetarische dag per week in te voeren. Men moet in deze campagnes ook wel duidelijk maken dat stoppen met vlees eten niet meteen de beste optie is. Vlees maakt wel degelijk deel uit van onze voedingsdriehoek en is rijk aan eiwitten, ijzer, vitamine B,... Allemaal stoffen die we nodig hebben. Er moet vooral aandacht besteed worden aan de hoeveelheid en aan mogelijke vervangingsproducten zoals vis.
Met citaat antwoorden