Het zit goed scheef tussen de hulporganisaties die in ons land geld inzamelen voor de slachtoffers in Nepal. Dat melden De Standaard, Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws en Gazet van Antwerpen.
De onenigheid begon dit weekend toen Erik Todts, directeur van het Consortium 12-12, opriep tot meer samenwerking tussen de verschillende hulporganisaties. Hij verwees daarmee onder meer naar de afzonderlijke campagne van het Rode Kruis.
'Wij zijn verbaasd', zegt woordvoerster An Luyten van het Rode Kruis. 'Want al twee jaar zijn we aan het onderhandelen om tot een gemeenschappelijk nummer en actie te komen. Zo zouden alle 62 Belgische ngo’s en de zes die er nu al inzitten het consortium vormen.'
Daarnaast zegt ook Artsen Zonder Grenzen niet opgezet te zijn met 'het monopolie van het Consortium op gebied van de media'. 'Alle aandacht gaat naar hen en de grote spelers blijven in de schaduw staan', klinkt het.
Bron:
Www.standaard.be
Eigen mening:
Er kwam spontaan één woord in mij op: 'Triestig'. Er is een aardbeving gebeurd in Nepal, duizenden mensen zijn gestorven, miljoenen mensen hebben hulp nodig maar onze hulporganisaties maken zich druk over wie de meeste media-aandacht krijgt. Ik begrijp dat deze organisaties de media nodig hebben om geld bijeen te krijgen. En het is inderdaad waar dat alle organisaties beter zouden samenwerken om aan nog betere hulpverlening te kunnen doen. Toch zijn dit debatten die moeten worden gevoerd als de meeste mensen daar zijn geholpen en alle teams terug thuis zijn.