8th April 2015, 17:59
|
Registered User
|
|
Geregistreerd op: Oct 2011
Locatie: Nijlen
Posts: 1,020
|
|
Hoe veilig is ons voedsel?
Je zou voor minder vegetariër worden na het lezen van dit artikel. Net zoals B*b ben ik voorstander van strengere controles op het voedsel. Als wij naar de supermarkt gaan nemen we meestal mee waar we zin in hebben zonder het etiket te bestuderen. Op het etiket staat belangrijke informatie over het voedingsmiddel en (hopelijk) een kwaliteitslabel. De meeste mensen hebben hier geen tijd voor en geloven in de goedheid van de verkopers. Sommige mensen lezen de verpakking wel, maar dan nog kan je voor verrassingen komen te staan. Hetgeen op de verpakking staat is niet altijd hetzelfde als hetgeen dat effectief in het voedingsmiddel zit. Daarom zijn controles noodzakelijk, zoiets moet gecontroleerd worden voor de gezondheid van de consument. In het artikel wordt gesproken over vlees, maar ook andere voedingsmiddelen kunnen gevaarlijk zijn. Fruit en groenten kunnen bijvoorbeeld bewerkt zijn met een chemisch product om het zo langer houdbaar te krijgen. Naargelang welk product gebruikt werd kan het schadelijk zijn voor de gezondheid. Zelfs bioproducten zijn niet altijd zo 'bio' als ze laten uitschijnen. Altijd oppassen is de boodschap.
|