Enkele post bekijken
  #2  
Oud 29th October 2014, 18:08
wim leenaerts's Avatar
wim leenaerts wim leenaerts is offline
Prime Integrator
 
Geregistreerd op: Nov 2004
Locatie: Beerse city
Posts: 1,633
Ik kan me wel vinden in Naessens haar voorstel. Ik ben zelf ook een groot liefhebber van groenten en bestel op restaurant telkens noodgedwongen een volwaardige salade als gerecht aangezien er anders inderdaad belachelijk weinig groentes op je bord liggen. En dat groentes niet bij gevraagd worden is omdat ik er zelf nog nooit bij stilgestaan heb dat dat mogelijk een optie is. Als dat even nadrukkelijk wordt vermeld als dat je frietjes kan bijvragen zul je mij vaak groentes zien bij vragen.
Maar de spijtige vaststelling dat groentes vaak hetgeen zijn dat blijft liggen zie ik in mijn omgeving inderdaad ook wel, zelfs bij mijn vrouw, maar dat is dan weer een geluk voor mij.
Het is niet alleen gezonder, ook het klimaat zou er wel bij varen...

Ik geef les op een hotelschool en als ik daar eens 's middags warm eet valt het me ook daar op hoe weinig groentes je krijgt, terwijl er wel een mooie voedingsdriehoek tegen de muur hangt waarop groentes een prominente plaats hebben.
Zeker in het voedingsonderwijs vind ik het belangrijk dat bij een mooie verdeling (minder vlees in het voordeel van groentes) stilgestaan wordt en dat dat aangemoedigd wordt.
Het nieuwe voorstel om de voedingsdriehoek aan te passen en groentes lager te zetten en zetmeelproducten hoger, zou al een begin kunnen zijn om hier iets in te veranderen. Op dit moment is het vakje van groentjes, hoewel duidelijk aanwezig, in verhouding wel wat klein...
__________________
"De jeugd van tegenwoordig houdt alleen maar van luxe, heeft slechte manieren en veracht de autoriteit.
Zij heeft geen respect voor oudere mensen. De jeugd verpraat de tijd terwijl er gewerkt moet worden, schrokt bij de maaltijden het voedsel naar binnen, legt de benen over elkaar en tiranniseert de ouders..."
- Socrates, 2400 jaar geleden... -
Met citaat antwoorden