Enkele post bekijken
  #2  
Oud 14th October 2014, 19:00
I*ngborg.keynen I*ngborg.keynen is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2012
Locatie: Zandhoven
Posts: 133
De goede richting uit!

Ik vind deze stijging zeer positief. Het toont dat meer jongeren de stap durven zetten naar de hoge school. En ja, ik zeg ‘durven’.

Pakweg tien jaar geleden werd je uitgelachen wanneer je als BSO’er besloot om te gaan verder studeren. Zij waren toch veel te dom hiervoor?
Nee dus! Iedereen, dus ook elke leerling uit het BSO, heeft vandaag de dag het recht op voortstuderen en wordt daarvoor ook niet meer scheef bekeken.

Dit doet echt heel veel voor deze leerlingen. Het gevoel aanvaard te worden door een hoge school, die jou behandelt zoals elke andere studenten ongeacht de studierichting waaruit je komt, maakt de stap voor deze specifieke groep jongeren veel lager.

Daarnaast is men op de middelbare scholen van tegenwoordig ook veel meer bezig met studiekeuzes en studiekeuzebegeleiding. De jongeren worden wegwijs gemaakt in het hele gamma dat een hoge school of universiteit bieden kan. Ze beseffen ook meer en meer dat de nood aan een zo hoog mogelijk diploma groot is om een goede job en een goed loon te kunnen verkrijgen. Allemaal positieve elementen die de toestroom van jongeren enkel maar vergroot.

Wat we echter niet uit het oog mogen verliezen is het begeleiden van onze jongeren op de hoge school. Voor sommige is het, leerstofgezien, een hele verandering waar ze gewend aan moeten worden. we moeten hen hier begeleiden en op voorbereiden. Maar met de gepaste hulp, komt dit wel goed.
Met citaat antwoorden