Enkele post bekijken
  #1  
Oud 28th September 2014, 13:15
maurane.v*ndoninck maurane.v*ndoninck is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2014
Locatie: Westerlo
Posts: 84
Veel horecazaken zullen sluiten bij een black-out

Veel horecazaken zullen sluiten bij een black-out
Ongeveer zeven op de tien horecazaken zullen bij een black-out komende winter wellicht de deuren sluiten. Dat blijkt uit een rondvraag die het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) onder haar leden organiseerde, bericht De Zondag. .

De stroomonderbrekingen zullen zich voordoen tussen 17 en 20 uur. "Noem het maar spitsuren. Bij een stroomonderbreking riskeren cafés en restaurants heel wat inkomsten mis te lopen. Te meer omdat slechts een fractie verzekerd is tegen stroomonderbrekingen", zegt Christine Mattheeuws, voorzitter van het NSZ.

Uit de rondvraag blijkt dat 69 procent van de horecaondernemers de deuren zal sluiten bij een stroomonderbreking. De andere ondernemers zullen maatregelen nemen om de hinder te beperken. Zowat een op de drie van hen heeft een stroomgenerator aangekocht of is van plan dat te doen. Andere handelaars voorzien in een avond bij kaarslicht terwijl nog andere enkel een koude schotel of een winterbarbecue plannen.

Ten slotte blijkt dat een uitbater op de drie nog niet weet of zijn of haar zaak in een zone ligt die voor een black-out in aanmerking komt.

Bron: www.demorgen.be, 28-09-2014

Mening: Omdat er kans is op te weinig elektriciteit, worden enkele gebieden zonder elektriciteit gezet. Ik vind dit een goede oplossing, het is tenslotte ook nodig. Maar de denkwijze van dit 'proces' kan ik niet helemaal volgen. Waarom zouden ze net de elektriciteit platleggen op de momenten wanneer we de elektriciteit juist het meeste nodig hebben? Zonder elektriciteit is het moeilijk om te koken, verwarmen,... Daarom snap ik volledig waarom veel horecazaken zullen sluiten wanneer er geen elektriciteit is. Op deze manier zal het een zware winter worden.
Met citaat antwoorden