Enkele post bekijken
  #1  
Oud 14th May 2014, 20:43
A*nelien.Vermijlen A*nelien.Vermijlen is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2012
Locatie: Lier
Posts: 91
17-jarige jongen geeft De Wever en Magnette een veeg uit de pan

Lorenzo Ramalho (17) uit Scherpenheuvel verbaasde gisteravond iedereen met een gesmaakte tussenkomst in 'Het Nationale Debat'. Hij confronteerde Bart De Wever en Paul Magnette met een pijnlijke vaststelling: door het gekissebis en de harde campagne verliezen de jongeren hun geloof in de politiek.
Lorenzo mag zelf nog niet stemmen maar is wel bijzonder geïnteresseerd in politiek. Vandaar ook zijn vraag: 'Stevenen we terug af op meer dan vijfhonderd dagen onderhandelen, met als gevolg dat er in België niks gebeurt en dat de jongeren hun geloof in de politiek nóg meer gaan verliezen?'

Zowel Magnette als De Wever probeerden Lorenzo van het tegendeel te overtuigen, maar dat lukte niet. 'Paul Magnette geeft niet echt een antwoord op mijn vraag en Bart De Wever wil de splitsing van het land', zei Lorenzo. 'Geen enkele jongere zal nog geïnteresseerd zijn in de politiek en dat is waar jullie zich zorgen over moeten maken. Wij zijn jullie toekomst, wij betalen jullie pensioenen, wij werken later voor jullie. Maar jullie vergeten ons te interesseren voor jullie politiek.'

Zélfs De Wever was onder de indruk van de tussenkomst van Lorenzo. 'Zeventien jaar...', mompelde hij.

Datum: 14/05/2014
Bron: http://www.standaard.be/cnt/dmf20140514_061
Mening:
Dit vind ik goed! Het werd tijd dat politici eens stil staan bij de toekomst. In België wordt er door jongeren niet meer naar de politiek gekeken, wat ik erg goed begrijp want de politiek in een land als België is ook niet eenvoudig om te volgen.
Het feit dat zowel De Wever als Magnette niet kunnen antwoorden op de vraag van Lorenzo wil volgens mij wel iets zeggen. Er moet meer rekening gehouden worden met de jongeren want zij zijn onze toekomst.
Lorenzo is een jongen die de politiek een beetje volgt, veel leeftijdsgenoten doen dit niet. Dat wil niet zeggen dat de andere jongeren niet met vragen zitten over hun toekomst.
Ikzelf stel me ook de vraag hoe de politiek in België er over pakweg 10 jaar uit zal zien. Enerzijds wil ik er niet aan denken, anderzijds ben ik benieuwd welke invloed de volgende verkiezingen gaan hebben.
Met citaat antwoorden