Enkele post bekijken
  #2  
Oud 30th March 2014, 12:55
Sofie.DeWolf Sofie.DeWolf is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Oct 2011
Locatie: Nijlen
Posts: 1,020
Hoger diploma is langer gezond

Toen ik dit artikel las, was ik niet verrast. Het is algemeen geweten dat hoger opgeleide mensen gezonder leven dan lager opgeleide mensen. In het artikel wordt beschreven dat hier twee belangrijke redenen voor zijn. Op de eerste plaats staat dat lager geschoolde mensen willen besparen op hun dokterskosten. Dit lijkt mij logisch. Lager geschoolde mensen hebben een lager inkomen dan hoger geschoolde mensen. Daarom hebben deze mensen meer kans op geldproblemen waardoor ze zullen besparen op gezonde voeding en gezondheidskosten.
De tweede reden die beschreven wordt is het mentaliteitsverschil. Neem maar een voor de hand liggend voorbeeld. Lager geschoolde mensen zal je meer in fastfoodketens zien dan hoger geschoolde mensen. Hoger geschoolde mensen weten dat dit niet goed is voor de gezondheid en zullen deze gewoonten tot een minimum beperken. Lager geschoolde mensen weten dit in vele gevallen ook, maar ze tillen er niet zo zwaar aan. Enerzijds omdat het goedkoper is dan gezonde voeding en anderzijds omdat het makkelijker is dan zelf gezonde voeding klaar te maken. Hoger opgeleide mensen zullen vaker sporten omdat ze beseffen dat dit noodzakelijk is voor een goede gezondheid. Lager geschoolde mensen doen dit in mindere mate tot zelfs niet, simpelweg omdat ze er de energie niet voor hebben. Dit energie-tekort is dan weer een gevolg van de ongezonde voeding die vol zit met 'lege' calorieën.
In het artikel wordt als laatste nog gesproken over het remgeld. Ik vind niet dat deze afgeschaft mag worden. Wij leven in België, een land met goed opgeleide dokters, verpleegkundigen, ... . Door het remgeld te betalen laten we zien dat we dit respecteren. Er zijn redenen waarom remgelden bestaan, we kunnen deze niet zomaar afschaffen.
Met citaat antwoorden