Enkele post bekijken
  #1  
Oud 17th March 2014, 10:06
c*arlotte.meeus c*arlotte.meeus is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2012
Locatie: lichtaart
Posts: 125
Ouders kamperen om kind in te schrijven in school

Bij verschillende middelbare scholen hebben ouders gekampeerd om hun kind vandaag te kunnen inschrijven. Bij het Xaverius-college in Borgerhout stonden donderdagavond al ouders aan te schuiven. Ook aan het Sint-Barbara- en het Sint-Janscollege in Gent wordt er gekampeerd.
Volgens Mieke Van Hecke, directeur-generaal van het katholiek onderwijs, is er vaak geen andere mogelijkheid voor de ouders.

"Als er maar 20 plaatsen zijn en er zijn 80 ouders die hun kinderen willen inschrijven, dan heb je natuurlijk maar 20 plaatsen", stelt Van Hecke.

"Vroeger was dat tekort niet echt zichtbaar, omdat ouders die de weg kenden hun kind zeer vroeg inschreven. Ze waren ook vertrouwd met de school", gaat Van Hecke voort.

"Maar toen heeft men vastgesteld dat er scholen waren die alleen maar één bepaald publiek aantrokken en die voor anderen dan geen plaats hadden, ouders dus die die weg niet kenden. Nu probeert men het op een eerlijke manier te doen", besluit ze.

Bron : http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/1.1910091

Mening :
De beelden van ouders die de nacht doorbrengen voor de schoolpoort om toch bij de eerste te zijn om hun kind in te schrijven in een goede school is schrijnend.
Volgens Mieke Van Hecke is er vaak geen andere mogelijkheid voor de ouders. Maar is dat dan echt zo ? Kunnen ze hier geen oplossingen voor bedenken ? Elke ouder wil toch het beste voor zijn of haar kind, onderwijs speelt hier een cruciale rol bij. Kinderen moeten zich niet enkel goed voelen op school, maar hun leerproces moet eveneens gestimuleerd worden.
Bovendien is het toch hartverscheurend als je als ouder tegen je kinderen moet zeggen dat ze niet bij hun vriendjes of vriendinnetjes op school zitten omdat er onvoldoende plaatsen zijn.
Niet enkel ouders, maar ook kinderen zijn hier slachtoffers van. Hopelijk zullen ze in de toekomst met een oplossing op de proppen komen, zodat elk kind aan de schoolbanken kan zitten, waar hij of zij ook gemotiveerd is om les te volgen.
Met citaat antwoorden