Enkele post bekijken
  #1  
Oud 11th December 2013, 13:08
j*rie.willems j*rie.willems is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2012
Locatie: Grobbendonk
Posts: 106
Zesjarige geschorst op school voor handkus

In het Amerikaanse Colorado is een zesjarige jongen een dag geschorst op school omdat hij een medeleerlinge een handkus had gegeven. Volgens de schooldirectie gaat het om een vorm van ongewenste intimiteiten.

Volgens de moeder van de geschorste jongen zijn haar zoon en de medeleerlinge gewoon op elkaar gesteld. De jongen heeft het meisje eerder ook al op de wang gekust. De moeder verzet zich tegen de schorsing.

Commentaar:
Persoonlijk vind ik de reactie van de school er wel over gaan. Leerlingen van die leeftijd weten niet eens wat seksuele intimidatie is. Laat staan dat ze zich hiermee zouden bezig houden. Kinderen in de kleuterklas en het begin van hun lagere schoolcarrière geven andere leerlingen wel eens een kusje. Ikzelf geef al enkele jaren turnles aan kleuters, deze gebruiken vaak een kusje om aan te tonen dat iemand zijn of haar vriendje/vriendinnetje is. Verder bedoelen ze hier niks mee. Moet ik deze kindjes dan ook bestraffen? Begrijp me niet verkeerd indien er echt sprake zou zijn van seksuele intimidatie moet dit zeer zeker grondig onderzocht worden. De kans dat dit een opzettelijke seksuele intimidatie was, lijkt mij echter klein.

Bron:
De Standaard, 11 december 2013, (http://www.standaard.be/cnt/dmf20131210_00881781)
Met citaat antwoorden