Enkele post bekijken
  #1  
Oud 9th December 2013, 23:41
V*ronique.Jonghbloet V*ronique.Jonghbloet is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2013
Locatie: Turnhout
Posts: 67
Oproerpolitie begonnen aan ontruiming in Kiev

Oproerpolitie begonnen aan ontruiming in Kiev

De Oekraïense oproerpolitie is begonnen met de ontmanteling van de protestkampen in het centrum van Kiev. De oppositie bezet al wekenlang het Onafhankelijkheidsplein en verschillende overheidsgebouwen, zoals het stadhuis. De betogers eisen het ontslag van president Janoekovitsj.
De oproerpolitie heeft zich deze voormiddag georganiseerd aan de rand van het Onafhankelijkheidsplein. Ze stonden in lange rijen naast elkaar, en omcirkelden de tenten en barricades die er gezet zijn door de oppositie.

Volgens oppositieleider Vitaly Klitsjko haalt de politie de barricades van paletten en houten planken naar beneden. Ook persbureau Interfax en BBC News melden dat.

Er zijn geen berichten over conflicten.

Klitsjko vreesde deze middag dat de oproerpolitie de protesten met dwang uiteen zal drijven. Hij heeft de ouderen en mensen met zwakke gezondheid gevraagd het plein te verlaten. Aan de anderen vroeg hij te blijven en te verhinderen dat de politie het protest zou breken.

Bron: destandaard.be, 09/12/2013

Mening: Ik wil teneerste even duidelijk maken waarom ik dit net bij politiek heb geplaatst. In mijn ogen kon het zowel bij politiek, als bij sociaal-economisch als bij cultureel-maatschappelijk omdat dit toch wel met alledrie te maken heeft. De reden dat ik dan specifiek voor politiek heb gekozen is omdat de oorzaak van de protesten wel in het politieke gebied ligt, namelijk de keuze van de regering voor Rusland in plaats van voor Europa. Over het artikel zelf: het is jammer dat de regering beslist om de oproerpolitie tussenbeide te laten komen. Geweld is en blijft in mijn ogen geen oplossing. Natuurlijk is het erg vervelend wanneer protesten het dagdagelijkse bestuur van een stad of land bemoeilijken maar misschien moesten ze daaraan denken voor ze zulke belangrijke beslissingen maken zonder te luisteren wat het volk nu echt wil. Of een volk altijd perse z'n zin moet krijgen, wil ik hier nu ook niet verkondingen maar in dit soort situaties (zeker bij een democratie) moet het volk toch op de een of andere manier een beetje inspraak krijgen. Het lijkt mij nog altijd vriendjespolitiek te zijn tussen Rusland en Oekraïne.
Met citaat antwoorden