Enkele post bekijken
  #1  
Oud 11th November 2013, 11:37
S*m.martens S*m.martens is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2013
Locatie: Zoersel
Posts: 101
Unizo: ‘Di Rupo versmacht ondernemerschap’

Unizo: ‘Di Rupo versmacht ondernemerschap’

De maatregelen die de regering-Di Rupo heeft ingevoerd, versmachten het zelfstandige ondernemerschap. Tot die conclusie komt ondernemersorganisatie Unizo na simulaties waaruit moet blijken dat bedrijfsleiders van kmo’s door een reeks maatregelen duizenden euro’s meer moeten betalen aan belastingen. Unizo pleit voor een loonlastenverlaging van meer dan 5 procent.

Unizo hekelt maatregelen als de verhoging van de voordelen alle aard op bedrijfswagens en de verhoging van de roerende voorheffing op dividenden en op de liquidatiebonus.

Bedrijfsleider

Uit simulaties blijkt dat een bedrijfsleider met twee werknemers, een woning en wagen van de vennootschap tot ruim 8.000 meer aan belastingen zal moeten betalen. Een bedrijfsleider van een kmo van twintig werknemers met zes bedrijfswagens zou maar liefst 27.000 euro meer betalen, of zelfs 50.000 euro 'indien de werknemers netto compensatie opeisen vanwege de verhoging van de voordelen alle aard op bedrijfswagens'.

'In moeilijke economische tijden moet men overheidsfinanciën op orde stellen door het overheidsbeslag terug te dringen en de schuldgraad af te bouwen. Niet door extra lasten op te leggen aan zelfstandige ondernemers', aldus Unizo.

Morele plicht

'De regering heeft de morele plicht om nog deze legislatuur een forse lastenverlaging door te voeren', stelt Unizo-topman Karel Van Eetvelt in een persbericht. De ondernemersorganisatie vraagt een loonlastenverlaging van 5,1 procent en de schrapping van de verhoogde roerende voorheffing op de liquidatiebonus.

De Standaard, 11/11/2013

Eigen mening: Ik ben het helemaal eens met wat Unizo zegt. In deze moeilijke economische tijden hebben zelfstandigen het al moeilijk genoeg. Dat ze dan nog eens duizenden euro's meer belastingen moeten betalen is onhaalbaar. We weten allemaal dat de regering moet besparen en geld meer geld nodig heeft, maar moet je dit dan bij de zelfstandige gaan halen? Door de verhoging van de roerende voorheffing op de liquidatiebonus worden dus heel wat ondernemers in hun bedrijfseigendom aangetast. Het is belangrijk dat de regering hier nu iets aan verandert. Anders zullen er na lange tijd nog minder zelfstandigen zijn, want ze hebben het nu al moeilijk genoeg om te overleven in deze economie.
Met citaat antwoorden