Enkele post bekijken
  #1  
Oud 13th November 2005, 21:37
Barst's Avatar
Barst Barst is offline
Administrator
 
Geregistreerd op: Jun 2004
Locatie: L'burg
Posts: 16,562
Question Europese Unie wil 50 miljoen euro vrijmaken voor Frankrijk

Europese Unie wil 50 miljoen euro vrijmaken voor Frankrijk


Commissievoorzitter José Manuel Barroso.De Europese Unie is bereid 50 miljoen euro vrij te maken om Frankrijk te helpen de gevolgen van de rellen in de voorsteden op te vangen. Dat heeft voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie zondag aangekondigd. Barroso heeft later op de avond een ontmoeting met premier Dominique de Villepin.


Barroso voegde eraan toe dat het mogelijk zou zijn om op langere termijn "bepaalde niet-gebruikte budgetten te herprogrammeren". Op die manier zou volgens de Commissievoorzitter zelfs een miljard euro vrijgemaakt kunnen worden voor de Franse banlieues.

In een gesprek met het radiostation Europe 1 en de televisiezender TV5 stelde Barroso dat hij vrijdag een brief heeft geschreven aan de Villepin om de solidariteit van de Unie met Frankrijk te onderstrepen. In de brief maakte hij gewag van "de mogelijkheid om onmiddellijk bepaalde Europese fondsen te herschikken".

Barroso suggereerde dat ongeveer 50 miljoen euro op korte termijn beschikbaar zou kunnen zijn. Dat zou volgens hem gefinancierd worden in het kader van "de stedelijke programma's" van de Unie. Barroso zal de kwestie zondagavond met de Villepin aansnijden.


Weblog HLN, 13/11/05 20u10
__________________
"Never argue with an idiot, they'll just bring you
down to their level and beat you with experience." (c)TB
Met citaat antwoorden