Enkele post bekijken
  #2  
Oud 20th October 2013, 11:31
jana.lambrechts jana.lambrechts is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Oct 2011
Locatie: Herentals
Posts: 105
Dat er betogingen komen is inderdaad een normale reactie van deze mensen want de sociale klasse zou moeten inboeten terwijl de politieke klasse niets zou moeten inleveren. Ja dit leidt natuurlijk tot protesten.

Jammer is het wel dat deze protesten niet kunnen verlopen zonder geweld en vernielingen. De mensen zijn het beu en laten dit duidelijk merken maar door gebouwen te vernielen los je volgens mij de crisis niet op.
De betogers hebben hiermee wel een duidelijk signaal gegeven: namelijk dat ze tegen de besparingen zijn. Er moet bespaard worden daar kunnen ze niet omheen maar dit kan enkel als we met zen allen besparen en dan bedoel ik ook de politieke klassen.
Men wil aandacht schenken aan een solidair samenhorigheidsgevoel maar hoe kan dit als de politiek hier geen aandacht voor heeft. Op deze manier komt er alleen weer maar eens een grotere kloof tussen rijk en arm.
De autoriteiten zouden zich hiervan 'bewust' moeten worden door zelf actief mee te werken aan de besparingen en zo terug een gevoel van samenhorigheid creëren.
Met citaat antwoorden