Enkele post bekijken
  #1  
Oud 3rd October 2013, 12:09
n*ck.vervoort n*ck.vervoort is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2013
Locatie: Wechelderzande
Posts: 22
"20 procent van studenten krijgt onterecht diploma"

"20 procent van studenten krijgt onterecht diploma"

Vlaamse docenten en professoren klagen dat één op de vijf studenten in het hoger onderwijs zijn diploma niet verdient. Studenten slagen er niet in voldoende zelfstandig te denken en zijn zelfs hun moedertaal niet helemaal meester, dat meldt de krant Het Nieuwsblad.

De frappante cijfers zijn het resultaat van een bevraging bij 1.300 professoren en docenten door denktank Itinera. De academici klagen over een gebrek aan analytisch, kritisch en zelfstandig denkvermogen bij de studenten. Daarnaast laat hun basiskennis te wensen over en schieten de studenten zelfs tekort in de kennis van het Nederlands.

Ook zouden de vernieuwingen in het hoger onderwijs, als creditsystemen en persoonlijke trajecten, het voor studenten makkelijker maken om toch af te studeren, ook al hebben ze hun diploma eigenlijk niet verdiend. Dit systeem legt volgens de docenten de klemtoon op de slaagcijfers en dit beïnvloedt de manier van punten geven bij hen. Een kwart van de docenten en professoren zal iemand die eigenlijk een 9 verdient eerder een 10 geven uit angst voor betwistingen.

Bron: De morgen online
Datum: 03-10-2013
Titel: " "20 procent van studenten krijgt onterecht diploma" "
URL: http://www.demorgen.be/dm/nl/1344/O...t-diploma.dhtml


Eigen mening: Ergens goed dat meerdere mensen die vroeger geen kans op verdere studies hadden nu toch aan een diploma geraken. Wat inderdaad wel jammer is, is dat de kwaliteit vaak achteruit gaat. Het feit dat proffen/ docenten vaak een 10 geven uit schrik voor een nakende rechtszaak als ze een 9 zouden geven vind ik zeker angstaanjagend. Het is ook niet alleen in verdere studies dat er naar de rechtbank gegaan word, ik vrees dat wij toekomstig leerkrachten helaas ook vaak dergelijke situaties gaan zien.
Met citaat antwoorden