Enkele post bekijken
  #2  
Oud 29th September 2013, 19:38
Sofie.DeWolf Sofie.DeWolf is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Oct 2011
Locatie: Nijlen
Posts: 1,020
Te veel antibioticaresistente bacteriën in ons vlees

Men is hierover al jaren aan het discussiëren. De meeste mensen weten al jaren dat er te veel antibiotica wordt gebruikt bij dieren. De reden hiervoor is dat het dier dan sneller zal groeien, meer vlees aan zich heeft hangen en minder vlug ziek wordt. Mensen eten deze dieren daarna op. Het logische gevolg hiervan is dat deze stoffen bij de mens ook in het lichaam terecht komt. Als de mens jaren en jaren eet van deze dieren, zal hij ook ziek worden. De bacteriën zijn resistent geworden tegen antibiotica. Wat het nog erger maakt is dat de gemiddelde Belg meerdere keren per week vlees eet, sommigen zelfs dagelijks. Dit is zeker niet gezond! Een mens die gezond wil blijven zou eigenlijk 'maar' één keer per week vlees mogen eten. Uiteraard is vlees tussen een boterham hier niet bijberekend. Er zouden ook meer controles moeten gebeuren. Naar mijn mening doet men dit nog te weinig. Er is te veel onzekerheid over de grenzen van wat mag en niet mag. Men moet hier echt duidelijk over zijn en diegenen die zich daar niet aan kunnen houden moeten berispt/beboet worden.
Met citaat antwoorden