Enkele post bekijken
  #1  
Oud 26th September 2013, 20:26
n*ck.vervoort n*ck.vervoort is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2013
Locatie: Wechelderzande
Posts: 22
Palestijnse leider mag eindelijk in VN-stoel voor staatshoofden

Palestijnse leider mag eindelijk in VN-stoel voor staatshoofden

De Verenigde Naties hebben beslist dat de Palestijnse leider Mahmoud Abbas voortaan wat meer zal worden behandeld als een staatshoofd. Wanneer Abbas moet wachten voor hij het woord mag nemen op de Algemene Vergadering, mag hij namelijk in de beige stoel zitten die voorbehouden is voor staatsleiders. Dat meldt het persbureau Bloomberg op basis van een anonieme bron.

Het grote meubelstuk is voorbehouden voor staatshoofden die wachten om het podium te betreden en de Algemene Vergadering toe te spreken. Vandaag zal Abbas de eerste Palestijnse leider zijn die de stoel mag gebruiken.

Tot nu moesten de Palestijnse leiders rechtopstaand wachten, omdat zij aanzien worden als vertegenwoordigers van een staatloos volk. Yasser Arafat, ex-president van de Palestijnse Autoriteit, legde tijdens het wachten steevast zijn hand op de stoel, als een soort van statement.

De Verenigde Naties erkenden Palestina vorig jaar als waarnemersstaat. Die nieuwe status gaf de Palestijnen meer diplomatieke armslag en zorgde ervoor dat ze juridisch sterker staan. De beslissing werd toegejuicht in de Palestijnse gebieden, maar sterk bekritiseerd door Israël en de Verenigde Staten.

Bron: DeMorgen.be
Datum: 26-09-2013
Titel: "Palestijnse leider mag eindelijk in VN-stoel voor staatshoofden"
URL: http://www.demorgen.be/dm/nl/990/Bu...tshoofden.dhtml


Persoonlijke mening: Een vreemde stap in het verhaal, aangezien er in de VN altijd tegenstanders van de Palestijnse Autoriteit zullen blijven. Vorig jaar zijn ze dan wel erkent als waarnemersstaat, maar in feite wil dat niets zeggen. aangezien er buiten Palestina slechts 1 andere waarnemende staat is: Vaticaanstad, en die nu ook niet bepaald mee de wereldpolitiek bepalen. Hoewel, dankzij die status zijn ze er wel in geslaagd om door Unesco erkent te worden als lidstaat, al vrees ik dat het nog héél lang zal duren voor ze door de algemene vergadering erkent zullen worden. Maar deze symbolische eerste stap kan een goed teken zijn
Met citaat antwoorden