Enkele post bekijken
  #1  
Oud 10th June 2013, 17:34
Lore.Vanmarcke Lore.Vanmarcke is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2011
Locatie: St.-Antonius Zoersel
Posts: 89
Tandarts dreigt knelpuntberoep te worden

Op korte termijn dreigt tandarts een knelpuntberoep te worden. Dat zegt de Vlaamse Beroepsvereniging Tandartsen (VBT), die in De Zondag aan de alarmbel trekt.

Uit een recent onderzoek van de VBT blijkt dat ongeveer tien procent van de tandartsen geen nieuwe patiënten meer aanneemt omdat ze het te druk hebben.

Langer gebit

‘Dit percentage zal alleen maar stijgen, elk jaar opnieuw’, zegt VBT-voorzitter Yann Van Hoecke in De Zondag. ‘De vraag naar tandverzorging wordt groter omdat steeds meer mensen hun gebit behouden tot op hogere leeftijd. Bovendien is de gemiddelde leeftijd van de tandartsen 52 tot 55 jaar. Het tekort aan tandartsen zal met anderen worden snel onhoudbaar worden’, luidt het.

Wachtlijsten

‘Er zijn nu al wachtlijsten voor dringende en niet-dringende behandelingen en daar komt voorlopig geen beterschap in’, vervolgt Van Hoecke. ‘Nieuwe patiënten met dringende problemen krijgen bij vier op de tien tandartsen trouwens nu al geen voorrang meer.’

Bron: De standaard - 09 juni 2013 - http://www.standaard.be/cnt/DMF20130609_00615989

Mijn mening: Dit is geen goed nieuws. Een tandarts is toch iets dat we zeker nodig blijven hebben. De meeste mensen gaan 1 keer op controle naar de tandarts en dat valt mee voor de artsen, maar als mensen een probleem hebben of iets willen laten doen, wordt het moeilijker. De gemiddelde leeftijd is nu rond 53 jaar. Die mensen gaan binnenkort wel op pensioen. Maar hoeveel artsen komen erbij? Dit is geen beroep dat we kunnen permitteren als knelpuntberoep. Natuurlijk staat hier tegenover dat men vele jaar moet studeren om een echte tandarts te mogen/kunnen worden.
Met citaat antwoorden