Enkele post bekijken
  #1  
Oud 15th May 2013, 20:24
A*nelien.Vermijlen A*nelien.Vermijlen is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2012
Locatie: Lier
Posts: 91
Water maken bij 260 graden onder nul

Onderzoekers van het Laboratorium voor Astrofysica van de Sterrewacht Leiden zijn erin geslaagd om water te maken onder omstandigheden zoals die in de ruimte heersen.

In speciale apparatuur werd vastgevroren zuurstof gebombardeerd met waterstofatomen. Daarbij werd niet alleen water gevormd, maar ook een aantal andere moleculen die inmiddels in de interstellaire ruimte zijn ontdekt door de Amerikaanse Spitzer Space Telescope.

Volgens de onderzoekers, onder leiding van Harold Linnartz, is er nu een consistent beeld van de manier waarop water in de ruimte ontstaat, namelijk door zogenoemde waterstofadditiereacties van ijs op kleine stofdeeltjes. Dit proces treedt overal in ons Melkwegstelsel op, en ook daarbuiten, in andere sterrenstelsels.

Datum artikel: 15 mei 2013
Bron: eos
Mening: Veel kan ik aan dit artikel niet toevoegen maar ik vind het wel heel cool. Het zou wel de theorie 'Er is leven in de ruimte' kunnen ontkrachten. Vroeger dacht men dat er leven was omdat er water gevonden was om planeten. Nu kan men de sporen van water verklaren door de waterstofadditiereacties die plaatsvinden in de ruimte.
Met citaat antwoorden