Enkele post bekijken
  #4  
Oud 12th May 2013, 21:51
Raisa.Docx's Avatar
Raisa.Docx Raisa.Docx is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Oct 2011
Locatie: Ergens
Posts: 90
Angry

Net als Lynn bewonderde ik de werken van Jan Fabre. Zoals de meeste kunstenaars, had hij iets eigenaardigs en deed hij de raarste dingen. Het is waar wat Jan Fabre zegt: kunstenaars mogen artistieke vrijheid genieten. Is er dan geen grens?

Jazeker, als je het mij vraagt! Met katten en baby's gooien? Als zoiets tegenwoordig als kunst ervaren wordt, denk ik dat het respect voor mens en dier ver te zoeken is, in tegenstelling tot wat Fabre beweert. Ik juich zijn ideeën absoluut niet toe. Bij mijn weten zijn er ook andere manieren om een boodschap over te brengen of om kunstzinnig en origineel uit de hoek te komen. Daarnaast denk ik dat we alles wat hij zegt met een korrel zout moeten nemen. De eigenares van de katten wist ook niet -zo blijkt uit artikels- dat de katten in de lucht gegooid zouden worden. Wat ik dan nog erger vind, is dat het katje gewond bleek te zijn, maar Fabre gewoon doorgaat en zelfs een stapje verder gaat. Ik heb dan ook geen woorden voor het feit dat de moeder dit alles zou toelaten met haar baby ...

Dat het niet aan de media of politiek is om te zeggen wat hij wel of niet mag doen, vind ik te ver gaan. Het is juist dankzij de media dat mensen te weten komen waarmee hij in feite bezig is. Hij kan nooit duidelijker met de neus op de feiten gedrukt worden dan dat de media het voor hem doen. Net als Lynn vind ik dat dit gewoonweg niet kan, zelfs niet voor de kunst.
__________________
- Some people are so poor, all they have is money
Met citaat antwoorden