Volgend jaar meer mobiele telefoons dan mensen op aarde
Begin volgend jaar zal de wereld meer mobiele telefoons dan mensen tellen. Dat voorspelt een gespecialiseerd VN-agentschap in een rapport.
Momenteel leven er zo’n 7,1 miljard mensen op de wereld. De teller van het aantal geregistreerde gsm-abonnementen staat intussen op 6,8 miljard. Volgens een rapport van de International Telecoms Union (ITU) zal het aantal abonnementen begin 2014 het aantal mensen overstijgen.
Nu reeds zijn er in sommige werelddelen meer gsm’s dan mensen. De hoogste penetratiegraad valt te beurt aan het Gemenebest van Onafhankelijke Staten, de alliantie van vroegere Sovjetlanden waar een inwoner gemiddeld over 1,7 mobiele telefoons beschikt. Afrika bengelt onderaan met 63 abonnementen per 100 inwoners.
De toegang tot internet is nog niet zo sterk verspreid. Bijna veertig procent van de wereldbevolking is online, zo blijkt uit het rapport van het VN-agentschap in Genève. Europa geeft de toon aan met een penetratiegraad van 75 procent. Ook in deze rangschikking bengelt Afrika onderaan, met 16 procent.
De ITU beklemtoont het belang van mobiele telefoons en internettoegang voor de ontwikkeling van armere werelddelen. ‘De mobiele revolutie geeft mensen in ontwikkelingslanden macht, door hen ICT-toepassingen op het vlak van onderwijs, gezondheid, bankieren, milieu en zakendoen aan te reiken’ zegt directeur Brahima Sanou op de website van de Britse openbare omroep BBC.
Bron :
http://www.nieuwsblad.be/article/de...130512_00577243
Mening :
Dit is toch wel erg frappant nieuws vind ik. Zoals iedereen wel weet zijn er veel gsm's in omloop, maar dat het er zoveel waren, vind ik toch wel absurd. Het is vreemd dat in de Gemenebest van Onafhankelijke Staten, de alliantie van vroegere Sovjetlanden, een inwoner over gemiddeld over 1,7 mobiele telefoons beschikt. Waarom ze meer dan 1 mobiele telefoon nodig hebben, begrijp ik niet zo goed. Het interessante, goed nieuws aan dit bericht is dat de mobiele revolutie de mensen in de ontwikkelingslanden macht geeft op vlak van onderwijs, gezondheid, bankieren, milieu en zakendoen.