Enkele post bekijken
  #3  
Oud 25th March 2013, 13:08
Stijnvdv Stijnvdv is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2010
Locatie: Antwerp
Posts: 82
De titel is, zoals eerder vermeld, op zijn minst misleidend. In dit artikel lijkt het me vooral te gaan rond het verplichten van winterbanden en nièt over de eigenlijke winterbanden zelf, maar dat is voor mij niet het belangrijkste.

Ik rijd zelf mét winterbanden en heb hier al heel wat voordeel aan gehad. Ik herinner me vorige winter dat mijn auto mooi op de oprit bleef staan, terwijl de buren er heel wat problemen mee hadden! Door de samenstelling van de winterbanden blijven ze bij lagere temperaturen langer hun grip op het wegdek behouden, aangezien ze niet verharden (waar dat zomerbanden dit wel doen bij lage temperaturen).

Winterbanden zijn niet goedkoop, integendeel. Maar buiten de initiële aankoop lijkt het me nog goed mee te vallen. Per zomerband (na snel wat opzoekwerk) kost het je grof geschat 55-65€. Per winterband betaal je zo'n 65-85€ (de prijzen zijn natuurlijk niet accuraat, maar ze kunnen je wel een idee geven...). Als je je zomerbanden tijdens de koude maanden door winterbanden vervangt, verduren je zomerbanden een tijdje niet meer Wanneer je je winterbanden dan terug door zomerbanden vervangt, slijten de winterbanden niet. In essentie gaan beide sets van banden langer mee en vind ik het de prijs wel waard - veiligheid voor alles!

Ook lijkt me een sensibilisering rond winterbanden en het gebruik hiervan een goed idee. Het is wel degelijk zo dat het gebruik van winterbanden je een vals gevoel van veiligheid geven; ook al merk je het verschil bij koud weer enorm, het is nog steeds geen reden om je rijgedrag niet aan te passen aan het weer.

Ten laatste lijkt een verplichting me niet nodig, al zie ik niet in waarom je geen winterbanden zou gebruiken (gegeven dat de financiële middelen er zijn...).
Met citaat antwoorden