Enkele post bekijken
  #3  
Oud 11th March 2013, 13:03
marloe.vanherck marloe.vanherck is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2011
Locatie: Retie
Posts: 88
Dit bericht is een mooie zaak. Het is een goed te weten dat jongeren nog aan anderen, en vooral hun eigen familie, denken. Toch denk ik dat veel jongeren de zorg voor ouderen onderschatten. Sommige gepensioneerden hebben nu eenmaal professionelere hulp nodig. Het is niet voor niets dat mensen die in een rusthuis werken, een speciale opleiding krijgen. Niet iedereen is geschikt om met zoveel geduld voor ouderen te zorgen. Vergeet niet dat ouders soms zo kunnen veranderen, dat ze voor hun kinderen als het ware onherkenbaar worden. Bovendien zou het kunnen dat je je huis helemaal zou moeten aanpassen aan de behoeften van je ouders. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je je huis rolstoel vriendelijk moet maken. Dat is allemaal niet zo evident.

Dan kan een rusthuis voor ouderen gewoon beter zijn. Je hoeft daarom als kind je ouders nog niet 'achter te laten'. Je geeft hen dan gewoon wat voor hen het beste is.

Rusthuizen zijn inderdaad soms wel onhaalbaar voor mensen. De prijzen liggen verschrikkelijk hoog en hier zou toch wel iets aan gedaan moeten worden. Zorg voor ouderen zou voor meer mensen iets haalbaars moeten zijn. En als het dan niet in speciale rusthuizen kan, zou men toch meer aandacht moeten geven aan thuiszorg.
__________________
There are no foolish questions, and no man becomes a fool until he has stopped asking questions.
Met citaat antwoorden