23-jarige studente in levensgevaar na groepsverkrachting op bus in India
Rechtengroepen, advocaten en burgers in heel India hebben woensdag woedend gereageerd op de groepsverkrachting van een vrouw in een bus in New Delhi. Ze dringen er bij de Indiase regering op aan om maatregelen te nemen om misdaden tegen vrouwen tegen te gaan.
De woede-uitbarsting is ongebruikelijk. Meestal worden aanvallen op vrouwen genegeerd en slechts zelden komt het tot een rechtszaak. Leden van de Indiase oppositie demonstreerden woensdag echter bij het parlementsgebouw en drongen aan op de doodstraf voor de verkrachters. Ook bij het hoofdbureau van politie in New Delhi werd gedemonstreerd. De betogers eisten een snelle berechting van de daders.
Volgens de politie vergrepen zes mannen, onder wie de buschauffeur, zich zondag aan het 23-jarige slachtoffer. Na de verkrachting sloegen ze de vrouw met ijzeren staven en gooiden ze haar uit de bus. De vrouw ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Ze heeft volgens artsen ernstig inwendig letsel. Vier mannen zijn opgepakt en naar de twee andere verdachten wordt nog gezocht.
Minister van binnenlandse zaken Sushilkumar Shinde heeft voorgesteld om de straffen voor verkrachting en andere misdaden tegen vrouwen te verhogen. De maatregelen moeten nog worden besproken in het parlement.
Bron: De Standaard Online
http://www.standaard.be/artikel/det...121219_00407381
Eigen mening: Hoe mensen in staat kunnen zijn tot deze gruwelijke daad, kan ik absoluut niet begrijpen. Deze vrouw is zowel op fysiek als mentaal vlak extreem toegetakeld. Ze is het slachtoffer geworden van een brutale verkrachting én slachtpartij, waarvan zij de (letterlijke en figuurlijke) littekens voor de rest van haar leven zal moeten meedragen. Ik vind dat dit artikel niet aan onze aandacht mag ontsnappen, omdat de protestreactie die dit voorval heeft uitgelokt, blijkbaar ongebruikelijk is in India. Aanvallen op vrouwen worden in de doofpot gestoken en een rechtszaak komt er meestal niet. Dit bewijst nog maar eens dat er nog altijd vrouwendiscriminatie aanwezig is en dat dit dringend vraagt om verandering! De woedende burgers van die protesteerden zijn het duidelijk met mij eens, en zij hebben reeds een voorstel van de minister van binnenlandse zaken kunnen lospeuteren. Er wordt echter meteen een kanttekening bij gemaakt dat deze maatregelen nog goedgekeurd moeten worden door het parlement. Het is nu de vraag of dit ook daadwerkelijk zal gebeuren en of er een betere toekomst voor vrouwen in India (en ook in andere landen) in zicht is. Wij, vrouwen, mogen ons duidelijk gelukkig prijzen dat wij leven in een land als België, waar de kloof tussen mannen en vrouwen nog wel bestaat, maar al duidelijk verminderd is.