Enkele post bekijken
  #5  
Oud 9th December 2012, 18:33
Laura.Cabanier Laura.Cabanier is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Oct 2010
Locatie: Poppel
Posts: 82
Wegwerpmaatschappij en onnodige perfectie vereisen...

Een komkommer smaakt heus niet anders als deze wat krommer of wat kronkeliger is dan een gewone, 'goede' rechte komkommer. Een ovaal meloentje smaakt niet beter dan een rond. Waarom weggooien? Omdat mensen te perfectionistisch zijn in in de winkel geen 'kromme komkommer' willen kopen. Wegwerpmaatschappij omdat de mensen te veel verwachten? Volgens mij wel.

Als we ons nu eens focussen op de smaak van producten, en niet op de verpakking, vorm, kleur, ... Voedsel moet er lekker en gezond uit zien, maar moet het daarom perfect recht of rond zijn? Voor mij absoluut niet. Niets beter als de kromme komkommers uit onze eigen tuin. Kan het mij wat schelen dat deze er niet 'perfect' uit zien. Wat is perfect, trouwens?
Wanneer is iets goed voor iedereen?

Eten weggooien is enorm erg. Ik kan dit zelf niet doen. Ik probeer altijd met restjes van de dag ervoor nog iets te maken of de restjes in te vriezen om er later iets mee te doen. Eten weggooien gebeurt bij mij zelden. Ik zorg er nu op kot voor dat ik niets weggooi, en ik heb dat meegekregen van thuis. Mijn ouders zijn van hetzelfde principe. Er zijn mensen die het met veel minder moeten stellen, en blij zouden zijn met een 'slechte' meloen. Gewoon omdat ze dan tenminste iets te eten zouden hebben. Volgens mij verwachten sommigen te veel en vergeten zij dat wij het ontzettend goed hebben.

Ik begrijp de telers ook niet goed. Natuurlijk willen zij mooi voedsel aan de man brengen, maar om dan iets weg te gooien? Zij verdienen hier dan niets op, en de mensen leren niet omgaan met het feit dat niet alles perfect hoeft te zijn om goed te zijn. Als dan nog eens alle mensen beter zouden omgaan met hun materiaal, en respect zouden hebben voor wat ze hebben, dan komen we volgens mij wel een stapje verder. Als de telers en winkels investeren in machines om het vervoer en de bewaring beter te laten gaan, dan komt er bijvoorbeeld al minder rot fruit in de winkels, dat dan uiteindelijk weggegooid zal worden. Als de mensen gewoon opeten wat ze kopen, dan wordt er op die manier ook al minder weggegooid...
Met citaat antwoorden