Enkele post bekijken
  #1  
Oud 5th December 2012, 23:49
D*ies.Ameye D*ies.Ameye is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2012
Locatie: Turnhout
Posts: 27
Eerste sterren schitterden 750 miljoen jaar na oerknal

Sterren kunnen niet eerder dan ongeveer 13 miljard jaar geleden zijn beginnen ontstaan, stelt het gerenommeerde Massachusetts Institute of Technology (MIT). .

Astronomen kunnen terug in de tijd loeren door het licht van verre objecten te analyseren. In bijna alle gevallen vertonen die objecten sporen van elementen die zwaarder zijn dan de elementen waterstof en helium. Volgens de huidige inzichten bestonden die zware elementen als koolstof en zuurstof kort na de Big Bang nog niet, want daar waren sterren voor nodig.

Om te weten wanneer die op het toneel verschenen, gebruikten astronomen van het MIT en de Universiteit van California in San Diego het licht van ULAS J1120, de verst bekende quasar of heldere kern van een actief sterrenstelsel.

Dit licht heeft er iets meer dan 13 miljard jaar over gedaan om ons te bereiken, en bleek geen 'vingerafdrukken' van zware elementen te bevatten. Dat betekent dat het gas rond de quasar vrijwel geheel uit waterstof en helium moet bestaan. Dat impliceert ook dat 750 miljoen jaar na de erknal nog niet veel sterren bestonden, stelt Robert Simcoe van het MIT in het jongste nummer van het wetenschappelijke vakblad Nature.


Bron:
De Morgen: http://www.demorgen.be/dm/nl/992/We...a-oerknal.dhtml

Eigen mening:
Dit is weeral een stapje verder richting het ontrafelen van het mysterie hoe het heelal nu juist ontstaan is. We moeten hier verder en verder in gaan totdat we de juiste oplossing kunnen bewijzen, dit zou heel wat onzekerheden en discussiepunten uit de wereld helpen. Dit bijvoorbeeld bij aanhangers van bepaalde godsdiensten.
Met citaat antwoorden