Zorgen over hygiëne bij pitabars
vrijdag 23 november 2012, 07u29
Bron: BelgaAuteur: jta
BRUSSEL - Drie kwart van de pitabars die het voorbije jaar door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) zijn gecontroleerd, hebben een negatief oordeel gekregen. Dat staat vrijdag in de kranten van Sudpresse.
Op de 273 gecontroleerde pitabars, kreeg 72,4 procent een ongunstig oordeel en 25,8 procent een gunstig oordeel maar met opmerkingen. Het gaat om bijna vijf procent meer negatieve oordelen.
Het agentschap stelde diverse problemen vast. Het gaat onder meer om netheid, het niet respecteren van de bewaartemperaturen, een slechte kennis van praktijken voor hygiëne en zelfcontrole.
De situatie is niet veel beter in andere gecontroleerde etablissementen. Zo kreeg 59,9 procent van de gecontroleerde pizzeria's, 58,3 procent van de restaurants en 51,6 procent van de frituren een ongunstig oordeel.
Bron: http://www.standaard.be/artikel/det...121123_00378793
Commentaar: Ik vind dit erg verontrustend. Als we de cijfers mogen geloven is meer dan de helft van alle eetgelegenheden onhygiënisch. Daar moet toch iets aan gebeuren lijkt mij. Er zouden striktere regels en voorschriften moeten komen voor uitbaters van eetgelegenheden. Deze moeten dan natuurlijk vervolgens strenger gecontroleerd worden. Ook moeten de regels voor iedereen bekend zijn zodat ze kunnen worden toegepast. In het geval van een negatief oordeel moet men sancties opleggen. Het kan immers niet dat eten voor bezoekers en onze eigen burgers op een onhygiënische manier wordt gemaakt.