21st November 2012, 18:28
|
Registered User
|
|
Geregistreerd op: Sep 2010
Locatie: Kasterlee
Posts: 71
|
|
Het is inderdaad een fenomeen dat moeilijk te bestrijden valt. Maar als we allemaal ons steentje bijdragen, moet er toch iets tegen te beginnen zijn.
Van waar komt al die koolstofdioxide in de atmosfeer? Door de verbranding van fossiele brandstoffen. Moeten we dit dan verbieden? Dan is de grootste oorzaak van het probleem toch al verholpen.
Ik denk dat dit bijna niet mogelijk is. Fossiele brandstoffen zijn de grootste energieleverancier op aarde. Als we deze dan plots gaan verbannen, gaan we met grote energieproblemen te maken krijgen.
Maar stilletjes aan alternatieve energiebronnen vooropstellen is noodzakelijk. Wij als mens hebben dit nodig! Want de wereld (de wereldbol op zich) zal die milieuvervuiling wel overleven. Maar de vraag is of wij, mensen of de bevolking, die milieuvervuiling wel zullen overleven. Daar heb ik mijn twijfels over.
We doen wel reeds ons best, maar ons best is wat de milieuproblematiek betreft niet genoeg. Men zegt vaak alle beetjes helpen, maar is dit waar?
Want als je zelf zit te sorteren tot op het laatste papiertje, wat natuurlijk goed is, maar aan de overkant van de wereld schieten ze bommen af en vuren ze raketten af waarvan de rookwolken vanop kilometers afstand te zien zijn en dus immens zijn, dat gaat de milieuproblemen echt niet bestrijden en verminderen.
Je hebt dan wel goed gesorteerd en je bent hier fier op dat je jou steentje bijgedragen hebt. Maar zulke feiten doen je motivatie enkel maar dalen.
De uitroeiingen van de bossen helpen natuurlijk ook niet. Planten gebruiken net die koolstofdioxide om energieleverende stoffen aan te maken. Maar als ze de bomen en planten gaan weghalen, dan geraak je ook geen meter vooruit.
Broeikasgassen, de opwarming van de aarde, een begrip waar nog lang het laatste niet over gezegd is.
|