Enkele post bekijken
  #2  
Oud 13th November 2012, 10:25
Sofie.DeWolf Sofie.DeWolf is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Oct 2011
Locatie: Nijlen
Posts: 1,020
Half uur sporten is beter!

Ik ben het volledig eens met de reactie van A*nelien. Een half uurtje sporten blijkt effectiever te zijn dan een uur sporten! Ik denk dat ik dan ook maar eens terug ga beginnen sporten! Ik dacht altijd…hoe meer sporten, hoe beter (maar uiteraard niet overdreven zoals 3 uur per dag). Zoals A*nelien al zei zal dit artikel veel mensen nieuwe hoop geven. Een half uur intensief aan sport doen lijkt al veel minder griezelig dan een volledig uur aan sport doen.

Na het lezen van dit artikel lijkt het ergens wel logisch. Een uur intensief sporten vergt veel meer energie van een persoon dan een half uurtje sporten. Het logische vervolg hierop is dat de personen die een uur sporten meer de neiging hebben om de rest van de dag in de zetel te hangen omdat ze uitgeput zijn. Omdat deze personen zich zo uitgeput voelen zullen ze ook eerder grijpen naar zoetigheden om zich terug wat energieker te voelen (zoals al vermeld staat in het artikel) en deze zoetigheden bevatten meestal meer calorieën dan het aantal calorieën die tijdens het sporten verbruikt zijn. Personen die een half uur sporten hebben hier minder last van, dus ze gaan minder snel naar zoetigheden grijpen en meestal hebben ze nog een beetje energie om bijvoorbeeld nog het gras te maaien, de afwas te doen, te stofzuigen, met de kinderen te spelen,… .

Ik zal eens het goede voorbeeld geven en een half uurtje gaan joggen. Ik hoop dat er veel mensen zijn die nu ook meer zin hebben gekregen in sporten. Er is uiteraard niets zo gezond als dagelijks goed te bewegen.
Met citaat antwoorden