Enkele post bekijken
  #1  
Oud 26th October 2012, 20:18
R*nec.cool R*nec.cool is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Oct 2012
Locatie: Pulle
Posts: 38
Doorbraak bij kunstmatige bevruchting

Amerikaanse wetenschappers zijn erin geslaagd om een eicel samen te stellen met de celkern, deze bevat al het DNA, van de moeder en de gezonde mitochondriën, deze staan in voor de energievoorziening in de cel, van een eicel donor.
Aangezien het DNA van de moeder gebruikt wordt zal de baby de kenmerken van de moeder en vader vertonen en geen van de donor omdat deze geen erfelijke kenmerken mee doorgeeft.
Deze methode dient tot het verwijderen van de ongeneeslijke ziekten die van moeder op kind worden doorgegeven.
Het gaat enkel nog om experimentele embryo's ondanks dat de volgende stap zou zijn de embryo's in te planten, echter het is nog wachten op toestemming tot patiëntenproeven.

De Morgen 26-10-2012

De grote vraag is nu: is het grote publiek klaar voor deze nieuwe stap in de medische wetenschap? Als men indertijd toen kunstmatige bevruchting werd ontdekt had gevraagd wat men ethisch gezien ervan vond had het waarschijnlijk nooit aanvaard geweest (eerste proefbuisbaby geboren in 1978), maar het feit is dat er nu naar schatting 5 miljoen personen rondlopen die via kunstmatige bevruchting zijn verwekt. Dus als men op deze manier een stijging in percentage van gezond geboren kinderen kan verwezenlijken dan is het zeker dat dit onderzoek een kans verdient.
Met citaat antwoorden