Enkele post bekijken
  #6  
Oud 23rd October 2012, 12:33
anne.plessers anne.plessers is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2010
Locatie: Neerpelt
Posts: 96
Ik denk niet dat ze het tekort aan priesters ooit nog gaan kunnen oplossen door meer priesterroepingen, wie daar op rekent is volgens mij vrij naïef. De Kerk heeft inderdaad aan populariteit verloren ten opzichte van vroeger en dit laat zich dan ook merken in de roepingen. Maar ik denk wel dat men dit probleem anders kan proberen op te oplossen door bijvoorbeeld een priester voor meerdere parochies aan te stellen en die dan om de beurt in een andere parochie de mis te laten doen.

Om nog even terug te komen op de vrouwen in de Kerk. Zo is bijvoorbeeld de directeur van HIGWA (Het Hoger Instituut voor Godsdienstwetenschappen Antwerpen, een opleidingsinstituut voor godsdienstige vorming. Ingericht door het bisdom Antwerpen, valt het onder het Vicariaat van het onderwijs) ook een vrouw. Ik denk wel dat zij door de Kerk in een zeer belangrijke positie wordt geplaatst.

Het is inderdaad wel zo dat veel mensen vinden dat de Kerk de vrouw als minderwaardig beschouwt, maar het is ook zo dat veel van die mensen hun oordeel over de Kerk klaar hebben maar er eigenlijk bitter weinig vanaf weten. Ze zien en horen dingen uit de media en hebben direct een mening klaar, die trouwens meestal erg negatief is. Ik denk dat die mensen zich eerst eens beter moeten informeren. Kritiek geven is gemakkelijk en kritiek is nodig voor verbetering maar die kritiek moet dan wel gegrond zijn.
Met citaat antwoorden