Enkele post bekijken
  #1  
Oud 19th October 2012, 19:00
j*chim.janssens j*chim.janssens is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2012
Locatie: Grobbendonk
Posts: 102
Ook Belfius verlaagt rente op spaarrekeningen

Ook Belfius verlaagt rente op spaarrekeningen
Bewerkt door: Dimitri Eeckhaut
19/10/12 - 17u13 Bron: belga

Belfius verlaagt vanaf 22 oktober de rente op zijn spaarrekeningen. De bank volgt daarmee het voorbeeld van BNP Paribas Fortis, dat eerder deze week al een renteverlaging aankondigde. In een persbericht verwijst Belfius naar "de evolutie van de rentevoeten op de financiële markten".
Vanaf volgende week brengt een klassiek spaarboekje bij Belfius nog 0,60 pct basisrente en 0,30 pct getrouwheidspremie op, in plaats van 0,75 plus 0,25. Bij de internetspaarrekening wordt dat 1 pct en 0,30 pct in plaats van de huidige 1,20 en 0,40. De rentevoeten op de klassieke getrouwheidsspaarrekeningen (0,50 plus 1 procent) blijven ongewijzigd.

Bij de Internet Getrouwheidsspaarrekening zakt de getrouwheidspremie naar 1,25 procent in plaats van 1,50 procent, maar blijft de basisrentevoet op 0,50 pct.

Eigen mening:
Waar gaat dit naartoe? Binnenkort moeten we nog betalen om ons geld op de bank te zetten m.a.w. het geld beschikbaar te stellen voor de banken die er dan winst mee kunnen maken door ditzelfde geld uit te lenen/ te investeren in bedrijven. Er wordt natuurlijk minder winst gecreëerd door de crisis maar zijn er toch geen betere mogelijkheden om met je geld te doen zoals bijvoorbeeld naar een buitenlandse bank gaan of het geld rechtstreeks uitlenen? Hierbij moet je natuurlijk het risico er ook wel bijnemen.
Met citaat antwoorden