Enkele post bekijken
  #3  
Oud 4th October 2012, 11:47
Maximous Maximous is offline
Michael.Stouten
 
Geregistreerd op: Sep 2010
Locatie: Arendonk
Posts: 72
BRUSSEL - Test-Aankoop (T-A) wil in de zaak van de prijsafspraken een rechtszaak, een groepsvordering, aanspannen tegen de zeven grootste supermarkten van het land. Daarvoor moet wel eerst een nieuwe wet van kracht worden. Dat berichten Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen donderdag.
Momenteel is een groepsvordering nog niet mogelijk in België. Maar minister van Consumentenzaken Johan Lanotte (sp.a) werkt al een tijdje aan een wet die een “collectieve schaderegeling voor de consument toelaat”.

“De maatregel wordt eind 2012 of begin 2013 aan de ministerraad voorgelegd. We kunnen wel nog niet bevestigen of de nieuwe wet al van toepassing zal zijn op de zaak rond de supermarktketens”, zegt Els Bruggeman, woordvoerder van minister Vande Lanotte.

Maar de kans lijkt volgens de kranten bijzonder groot dat de wet in voege zou zijn op het moment dat de Raad voor de Mededinging een definitieve uitspraak doet in de zaak tegen de supermarkten.

Als de wet er is, wil T-A een klacht indienen zegt woordvoerder Ivo Mechels. “Als de definitieve uitspraak van de Raad voor de Mededinging is gevallen, willen we dat de supermarkten de gegevens van hun getrouwheidskaarten ter beschikking stellen.” In naam van die klanten zou T-A dan klacht indienen. “Dat willen we doen volgens het zogenaamde opt-out-principe. Dat betekent dat alle consumenten die op de getrouwheidskaarten van 2002 tot en met 2007 staan, sowieso meedoen. Consumenten die toch niet willen meedoen, moeten dat schriftelijk melden.”

Bron: DS

Mening

Jarenlang hebben deze supermarkten iedereen bestolen door collectief te veel aan te rekenen voor enkele producten.
Het is goed dat TestAankoop deze maffiapraktijk wil aanklagen. Eén enkele consument kan moeilijk zo'n grote bedrijven gaan aanklagen. Hopelijk wordt de wet voor groepsvordering snel van kracht en betalen de supermarkten de boetes die ze de consument verschuldigd zijn.
Met citaat antwoorden