Enkele post bekijken
  #1  
Oud 3rd October 2012, 17:35
Tinne Sysmans Tinne Sysmans is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Sep 2011
Locatie: Merksplas
Posts: 122
‘Dutroux denkt dat het perfect mogelijk is dat hij vrijkomt’

‘Dutroux denkt dat het perfect mogelijk is dat hij vrijkomt’

Marc Dutroux denkt dat het heel waarschijnlijk is dat hij op een dag vrijkomt en in een gewoon huis kan gaan wonen. Dat zegt zijn advocaat, Ronny Baudewyn, vandaag in de Nederlandse krant NRC.
Marc Dutroux zit al sinds 1996 in de gevangenis, is in 2004 veroordeeld tot levenslang, maar vindt dat hij recht heeft om af en toe de gevangenis te verlaten, zeker nu zijn vroegere echtgenote Michelle Martin is vrijgekomen.


In april van dit jaar vroeg Dutroux al een keer penitentiair verlof aan. Dat verzoek werd afgewezen. Vorige maand raakte bekend dat Dutroux ook een aanvraag had ingediend om vrij te komen onder elektronisch toezicht.

Dutroux had in beide gevallen niet overlegd met zijn advocaat. Baudewyn vertelt vandaag in NRC dat Dutroux denkt dat het perfect mogelijk is dat hij vrijkomt. "En hij denkt dan helemaal niet aan een klooster zoals Michelle Martin, hij denkt aan een woning. En hij denkt dat hij met een zinvolle dagbesteding voldoet aan de voorwaarden om vrij te komen. Ik heb hem al meteen in het begin gezegd dat dat niet zal gebeuren. Daar was hij heel kwaad over," aldus Baudewyn in de krant.”

Baudewyn stelt verder dat Dutroux zich niet druk maakt om de slachtoffers en hun nabestaanden. "Hij mist empathisch vermogen, maar verliest daarbovenop ook steeds meer het contact met de werkelijkheid."

Volgens Baudewyn is het gevangenisregime van Dutroux daar mee schuldig aan. Sinds hij in elkaar werd geslagen, is Dutroux volledig geïsoleerd

"Hij doolt voortdurend rond in zijn eigen verhaal, zonder klankbord of tegenwerping. Het wordt steeds moeilijker om een gesprek met hem te hebben."

datum: 3/10/2012
bron: http://www.standaard.be/artikel/det...DMF20121003_043

Eigen mening:
Het kan echt niet dat Dutroux zou kunnen vrijkomen en al zeker niet tegenover de slachtoffers en familieleden van de slachtoffers. Hij heeft iets gedaan waardoor hij nooit meer in de maatschappij terecht mag komen. Ook het feit dat hij denkt al vrij te kunnen komen en dan nog in een gewoon huis zou mogen gaan wonen, is een teken dat hij niet goed beseft wat hij juist heeft gedaan.
En als het ooit zo ver zou komen, zullen er nog veel meer betogingen zijn dan bij Martin al het geval is en terecht ook. Niemand zou willen dat Dutroux in de buurt zou komen wonen, laat staan in dezelfde straat. Niemand zou zich nog veilig voelen. Ik hoop dat er mensen zijn die beseffen dat personen zoals Dutroux nooit fatsoenlijk in de maatschappij kunnen reïntegreren en er ook niet thuishoren.
Met citaat antwoorden