Enkele post bekijken
  #1  
Oud 24th April 2012, 09:37
Gwen.Bax Gwen.Bax is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Feb 2012
Locatie: Beerse
Posts: 36
"Eén Belg op drie heeft vaak last van de buren"

Een op de drie Belgen heeft vaak last van de buren en een op de vier heeft ooit al eens een conflict gehad met de buren. Dat blijkt uit de "grote buren-enquête" van Humo, Moustique en Fintro, gebaseerd op een ondervraging van 2.000 Belgen.

Een op de vijf Belgen ondervindt stress van de buren, wordt regelmatig kwaad en slaapt slecht. Een op de acht voelt zich onveilig en heeft ooit al de politie ingeschakeld voor een conflict, en een op de tien zegt letterlijk ziek te worden van de buren.

Rurale reflex
Toch blijkt 90 procent van de Belgen graag in zijn of haar buurt te wonen. Zowel Nederlandstaligen als Franstaligen zijn behoorlijk tevreden met hun woonomgeving. Ondanks de verstedelijking blijft de rurale reflex overheersen. "Wie het zich materieel kan permitteren om écht te kiezen waar hij wil wonen, vestigt zich liever in de periferie. Het is vooral de armere bevolking die in het stadscentrum woont, terwijl je in grote buitenlandse steden zoals Amsterdam en Parijs net het omgekeerde ziet", zegt Eric Cordijn, VUB-professor en directeur van onderzoeksgroep Cosmopolis.

Honkvast
Uit de enquête blijkt verder ook dat de Belgen erg honkvast zijn en niet echt willen verhuizen, ook niet voor hun werk. Het ideaalbeeld is dicht bij huis werken en op het platteland dicht bij de familie wonen. "We verlangen naar een gezellige, veilige, goed uitgeruste, groene buurt met weinig verkeersoverlast, en wonen graag dicht bij werk en familie", aldus Cordijn.

Bron: http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie...-de-buren.dhtml

Mening: We verlangen inderdaad naar een gezellige, veilige, goed uitgeruste, groene buurt met weinig verkeersoverlast. Ook al moeten we de lastige buren erbij nemen. Je kiest natuurlijk je buren niet. Maar er kunnen altijd wel eens meningsverschillen opduiken doorheen de jaren die je naast elkaar woont. Dit kan gaan van de kleine dingen zoals huisdieren, naar grotere problemen zoals een scheiding tussen de gronden of bomen die dicht bij de scheiding staan,... Maar toch vind ik het cijfer wel hoog liggen. Er zijn 2000 Belgen ondervraagd, maar verdere concrete informatie hierrond vinden we niet terug in het artikel.
Met citaat antwoorden