Enkele post bekijken
  #3  
Oud 19th April 2012, 16:54
Valerie.Pandelaers Valerie.Pandelaers is offline
Registered User
 
Geregistreerd op: Oct 2011
Locatie: Vorselaar
Posts: 99
VRT dient geen klacht in over verdwenen 'Volt'-portefeuilles

VRT dient geen klacht in over verdwenen 'Volt'-portefeuilles

De VRT gaat niet in op de vraag van de Vaste Commissie van de Lokale Politie (VCLP) om klacht in te dienen bij de korpschefs van de zones waar een binnengebrachte portefeuille niet werd terugbezorgd. Dat meldt Carl Voet, de hoofdredacteur van het tv-programma 'Volt'.


Voor de 'Volt'-redactie was het vooral belangrijk dat de bevolking te weten kwam of het veilig is iets aan de politie in bewaring te geven. 'We willen geen heksenjacht beginnen tegen bepaalde politiezones', aldus Voet.

'Undercoverjournalistiek moet aan twee voorwaarden beantwoorden', legt Voet uit. 'Die journalistiek is enkel mogelijk als het onderwerp van maatschappelijk belang is, en als het niet op een andere manier aan het licht gebracht kan worden. Aan die twee voorwaarden is voldaan.'

'Onaanvaardbaar'

Eerder op de dag had Marc Hellinckx, vicevoorzitter van de Vaste Commissie van de Lokale Politie, de redactie van het consumentenprogramma gevraagd om klacht in te dienen bij de korpschefs van de zones waar 'niets gevonden was'. 'Hier moet een vervolg aan komen', zei hij in het Radio 1-programma 'De ochtend'.

'Zo kunnen ze uitzoeken wie verantwoordelijk is en eventueel ook organisatorische maatregelen nemen zoals het herzien van de procedures binnen het korps.'

Hij noemde de feiten ook onaanvaardbaar. 'Het is heel belangrijk dat de burger vertrouwen heeft in de politie. Alles wat dat vertrouwen schaadt, krijgt absolute prioritaire aandacht', klinkt het.

Hellinckx verwacht tot slot dat verschillende korpsen naar aanleiding van de reportage nu sowieso wel eens zullen nagaan of hun individuele interne procedures voor het bewaken van eigendommen goed worden nageleefd.
__________________________________________________ __________
Mening:

Ik post dit artikel even ter verduidelijking dat er wel degelijk geen verder onderzoek komt naar de verdwenen portefeuilles, en als reactie op de onderstaande posts.
Ik vind het wel jammer dat VRT geen klacht indient tegen deze diefstal. Zo kunnen ze wel veel dingen onderzoeken, maar er eigenlijk niets aan veranderen. De politie heeft toch een voorbeeldfunctie? En zij hebben de bewijzen voor een klacht in te dienen, en toch doen ze het niet? Rare situatie.
Voor de rest vind ik het goed dat programma's zoals deze de problemen binnen onze maatschappij aankaarten, en dat de burgers zich ook bewust worden van eventuele problemen.
Met citaat antwoorden